recJPp8XvMXop0y2Y7vHbTA_Phw ΟΔΟΣ: Εν συντομία

Σελίδες

7.3.18

Εν συντομία



⬛   Οι επιχειρήσεις (καφετέριες, εστιατόρια, περίπτερα κτλ) που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καστοριάς και επιθυμούν την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, για το έτος 2018 για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων-ψυγείων κτλ, μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στο τμήμα Εσόδων του δήμου (τηλέφωνο 2467351143-144) μέχρι τις 31/3/2018.

⬛   Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Σε ό,τι αφορά για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας αυξάνονται κατά 15% από τις θέσεις του 2015 και φτάνουν τις 299.  Μαζί με τις επιπλέον 366 θέσεις που θα προκηρυχτούν για τους δήμους της Περιφέρειας, ο συνολικός αριθμός των θέσεων κοινωφελούς εργασίας θα ανέλθει στις 665.

⬛    Αναρτήθηκε  στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ  ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων του «Προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 δήμους (μεταξύ αυτών και της Καστοριάς), θύλακες υψηλής ανεργίας συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης (β΄ κύκλος)».

⬛    Στις 8 Μαρτίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», όπου η ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

⬛    Ο ΟΑΕΔ  δίδει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο ανέργων του οργανισμού σε ομάδες του πληθυσμού που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να εγγραφούν, λόγω αδυναμίας απόδειξης μόνιμου τόπου κατοικίας, ενώ πληρούνταν οι λοιπές προϋποθέσεις εγγραφής, όπως μετανάστες, πρόσφυγες, άστεγοι κά, καθώς και κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά.

⬛    Στην κατακύρωση της σύμβασης "Εγνατία Οδός: Λειτουργία, Συντήρηση του Aυτοκινητοδρόμου στον Δυτικό Τομέα, στους Κάθετους Άξονες Α29 (κάθετος Καστοριάς: "Σιάτιστας-Κορομηλιά-μεθοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής”) και Α25 (κάθετος Λαγκαδά) και κατασκευή σταθμών διοδίων (2018-2020)” στην Άκτωρ, ως προσωρινού αναδόχου, προϋπολογισμού μελέτης 47,45 εκατ. ευρώ προχώρησε με απόφασή της η Εγνατία Οδός αε.

⬛    Την έγκαιρη ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης εντομολογικής προσβολής του εντόμου Lymantria dispar  στο Ν. Κοζάνης ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής Κοζάνης Γ.Κασαπίδης. 

⬛    Η υποβολή αιτήσεων  στην πρόσκληση για το μέτρο βιολογικής κτηνοτροφίας ύψους 26 εκατ. ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία, η οποία εκδίδεται με νέα κριτήρια επιλογής θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 19.3.2018 έως και 11.4.2018.

⬛   Από την Π.Ε. Καστοριάς, γνωστοποιείται ότι η περίοδος ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας που ακολουθεί τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων παρατείνεται έως και την 31η Μαρτίου 2018. 

⬛   Ο υπουργός Εσωτερικών  υπέγραψε δύο προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. €, μία για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 60 εκατ. €και μία για την υλοποίηση έργων συντήρησης σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων ύψους 50 εκατ. €, με τις οποίες ενεργοποιείται το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης Δήμων.

⬛    Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Καστοριάς χαιρετίζει τις ενέργειες των αρμόδιων οργάνων για την μετεγκατάσταση της Δ.Ο.Υ. στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και ευελπιστεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις,προκειμένου να στεγασθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες σε δημόσια κτήρια.

⬛   Έγκριση όρων διακήρυξης του έργου: «Ασφαλτόστρωση δρόμου Κλεισούρα - Βλάστη» Π.Ε. Καστοριάς  ήταν ένα από τα θέματα της τελευταίας συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

⬛    Τέθηκε στην διάθεση των πολιτών, των φορέων, των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων ιστοσελίδα (εδώ) του ΥΠΕΝ για την άμεση ενημέρωσή τους, σχετικά με το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών, των οποίων η κύρωση στο 100% της χώρας θα ολοκληρωθεί το 2020. 

⬛    Το  δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεστορίου αποφάσισε να αναθέσει εκ νέου την διοργάνωση του River Party σε ιδιωτική εταιρία με νέα δημοπρασία.

⬛  Το τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι για απόκτηση άδειας φύτευσης για οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης αίτησης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αιτήσεις έως 27 Μαρτίου 2018, πληροφορίες τηλ. 2467350254, 2467350254245.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.