5.7.26

Ραγδαία


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

[...] Γιατί και η Καστοριά διαθέτει, ιστορία, φυσικό κάλλος και σπουδαία μνημεία, αλλά τα Ιωάννινα απέκτησαν και πραγματικά σύγχρονες υποδομές για να πολλαπλασιάζουν την ανάπτυξη. Και όχι να συγκεντρώνουν το χρήμα στα χέρια ολίγων, διώχνοντας για «σαιζόν» τους χιλιάδες άλλους συρρικνώνοντας τον πληθυσμό και προκαλώντας ερήμωση.

Ραγδαία

ΟΔΟΣ 14.5.2026| 1320


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/7/26

    Ώχ, αρχαίοι τάφοι με κτερίσματα βρέθηκαν στο Νταηλάκη. Μην αφήσετε την αρχαιολογική υπηρεσία της Καστοριάς να πλησιάσει γιατί έτσι πλησίασε και την πινακίδα του Δισπηλιού που βρήκε ο μακαρίτης ο Χουρμουσιάδης και εξαφανίστηκε.
    Η πινακίδα….( καλημέρα σας κα Σκρέκα!!!).


    Έρρωσθε και οι αρχαιοκάπηλοι

    Αγιασοφίτης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/7/26

      Έλα τώρα ρε Δημήτρη... Μας το έχεις ξανααναφέρει αυτό αλλά μόνο η Σκρέκα είναι υπεύθυνη να δώσει απάντηση; Γιατί δεν απευθύνεται ο Δήμος στο Υπουργείο Πολιτισμού να έχουμε αρμοδίως έγκυρη απάντηση να ξέρουμε κι εμείς τι να πιστέψουμε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/7/26

      Εε ας απευθυνθεί ποιός τον σταματάει, αλλά δεν είναι περίεργο ότι έχει πέσει σιγή ασυρμάτου….;;!!!!

      Έρρωσο

      Αγιασοφίτης Δημήτριος

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/7/26

      Στις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Πολιτισμού είναι και η “Προστασία μουσείων, μνημείων, σπηλαίων καθώς και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της περιοχής καθώς και περαιτέρω ανάδειξη και προβολή”, όπως αναγράφεται και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
      Προσωπικά, από όσα γνωρίζω, τρέφω εκτίμηση στο πρόσωπο και το έργο του σημερινού Αντιδημάρχου.
      Προτείνω λοιπόν, να αφουγκραστεί το εύλογο αυτό αίτημα των πολιτών σχετικά με την πινακίδα του Δισπηλιού και να ενημερώσει, εφόσον γνωρίζει.
      Χωρίς να το έχω και σίγουρο, έχω την εντύπωση ότι είναι και Αρχαιολόγος.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/7/26

    Αυτό που δυστυχώς δεν διαθέτει η Καστοριά είναι μυαλά να σκέφτονται και να σχεδιαζουνι το μέλλον. Ο πολίτης έχει ότι αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/7/26

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/7/26

    Την πινακίδα στα μουλωχτά την έστειλαν κατά μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία μέσα από την [….] αρχαιολογική υπηρεσία, σε εισαγωγικά και τα δύο και το αρχαιολογική και το υπηρεσία για συντήρηση δήθεν στα ΑΠΘ και έχει καταστραφεί/αλλοιωθεί και έκτοτε αγνοείται η τύχη της.
    Επειδή διαχειρίζονται χρήματα του φορολογούμενου όλοι τους δεν θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να ενημερώσουν για την τύχη της…;;!!
    Άλλωστε αποτελεί και ποινικά κολάσιμη πράξη. Αντί να κάνουν για την πινακίδα του Δισπηλιού ένα μουσείο και ερευνητικό κέντρο τα μοσχάρια έκαναν ενυδρείο για τα κωλόψαρα…
    Αλλά είναι γνωστό γιατί συμβαίνει η εξαφάνισις της πινακίδος και η σιωπή της, επειδή καταδεικνύει το αδιάλειπτο της συνεχούς παρουσίας στην περιοχή επί χιλιετίες κάτι που τα γνωστά ανθελληνικά κέντρα και τα υπόγεια γνωστής πρεσβείας εξ ανατολών δεν επιθυμεί…..

    Έρρωσθε

    Αγιασοφίτης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ