1.2.08

ΟΔΟΣ: Καταπτώσεις

Τους τελευταίους μήνες είναι διάχυτη η εντύπωση, ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται, όχι απλώς σε κατάπτωση, αλλά σε ελεύθερη πτώση. Σε αποσύνθεση. Σ’ αυτή την κατάσταση συμβάλλουν οι πρωτοφανείς αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα που μονοπωλούν την επικαιρότητα. Πρόκειται για την πιο βαρύτερη δοκιμασία, από την εποχή των αποκαλύψεων του σκανδάλου Κοσκωτά. Και συμβαίνει σε κυβερνητική περίοδο της Νέας Δημοκρατίας που εκλέχτηκε το 2004, στο όνομα της ηθικότητας, σεμνότητας και ταπεινότητας.
Μακριά από ηθικολογίες , αλλά είναι γεγονός ότι η κατάσταση με τις αναθυμιάσεις των κάθε λογής σκανδάλων επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από όσα προκλητικά διαδραματίζονται στον δήθεν «αναρχικό» χώρο των ιδεών και της ουτοπίας, από τις απαράδεκτες επιγραφές στους τοίχους μεγάλων πόλεων με αφορμή την σοβαρή νόσο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου.

Πολύ πρόσφατα η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη, αφού κάποιοι κοινωνικά ανηλεείς δημιούργησαν sites στο Ιντερνέτ, με στοιχήματα για την πορεία της υγείας και της ζωής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Κι’ αν στην Καστοριά δεν εμφανίστηκαν ευτυχώς κρούσματα επιγραφών (προφανώς λόγω του στενού κοινωνικού ελέγχου), οι συνδρομητές του διαδικτύου στην Καστοριά κατακλύσθηκαν στο site με το ανήθικο στοίχημα.

Πρόκειται για αδιανόητες εκτροπές ανάλγητων που όχι μόνο δεν σέβονται το σχήμα του νοσούντος Αρχιεπισκόπου ή τον συμβολισμό του, αλλά ούτε και την ανθρώπινη βάσανο και τον πόνο της χειρότερης ασθένειας από την οποία πλήττονται εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποι και οικογένειες και όχι μόνο ο σκληρά δοκιμαζόμενος άνθρωπος Χριστόδουλος.
Οι εμπνευστές αυτής της απίστευτης μαύρης χυδαιότητας προσπαθούν να στρέψουν πάνω τους την κοινωνική αποδοκιμασία και κατακραυγή και τα καταφέρνουν. Προφανώς αν ποτέ αποκαλυφθούν θα προέρχονται όλοι από καλά σπίτια και θα είναι μεγαλωμένοι με τα νάματα και τις αξίες του (κάθε) αριστεροδεξιού κ. Ζαχόπουλου

Να (δυστυχώς) που ο περιούσιος και εκλεκτός λαός, οι Έλληνες, παράγουν άρρωστες πράξεις.
Πράξεις made in Greece

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17.1.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ