28.12.10

ΟΔΟΣ: Μαθήματα [κομματικής] συνείδησης


Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο κ. Νεκτάριος Μεγγούδης, απερχόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στον σταθμό Alpha News στην εκπομπή του κ. Α. Παραρά, απαίτησε (!) την παραίτηση από τις θέσεις και επιπλέον και την διαγραφή των Ζήση Τζηκαλάγια (βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ.) και Μαρίας Αντωνίου (πολιτευτή-μέλους της Κ.Ε της Ν.Δ.) για «την αντικομματική και απαράδεκτη συμπεριφορά τους προς τις επιλογές της Ν.Δ. στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές».

Η παραίνεση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, θα της άξιζε να σχολιαστεί με καυστικό τρόπο, για την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας και αντιστροφή της κατάστασης. Κατά τα λοιπά,  απαιτήσεις κομματικής νομιμοφροσύνης και πειθαρχίας αυτού του είδους συνιστούν εμπαιγμό στους δημότες πρωτίστως, και δευτερευόντως στα μέλη και τα όργανα της Ν.Δ. Οι οποίοι στο κάτω-κάτω μάλλον συνηθισμένοι είναι από κάτι τέτοια.

Προφανώς πίσω από την παράδοξη πολιτική οργή του κ. Μεγγούδη, διακρίνονται οι συνέπειες της αποτυχίας να επανεκλεγεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, για το οποίο ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Κ. Λιάντση, ο οποίος επιβαρύνθηκε από το βάρος της πολιτικής φθοράς των στενών συνεργατών του κ. Τσαμίση, και  την πλήρωσε πανάκριβα. Σε συνδυασμό με το γαρ πολύ της θλίψεως που προκαλεί η αναμενόμενη κατάληξη της διαδρομής του (άδοξη θα την θεωρεί ο ίδιος ασφαλώς) στο δημοτικό συμβούλιο και ιδίως στην προεδρία του.

Διαφορετικά, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πειστικά η απαίτησή του, την στιγμή που ο ίδιος, όπως και ο απερχόμενος δήμαρχος, καθώς και οι σύντροφοί τους, εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό τους, της «Νέας Πνοής», με την ίδια αντικομματική συμπεριφορά, προς την επιλογή της Ν.Δ. στο πρόσωπο του κ. Γ. Καπαχτσή στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές; Εκτός κι’ αν φρονεί ότι λησμονούνται τα αλησμόνητα αυτής, της δυστυχώς για όλους, απαράμιλλης και (ας είναι) ανεπανάληπτης 4 ετίας.

Από την 1η Ιανουαρίου, όταν μάλλον κανείς δεν θα πολυενδιαφέρεται για αυτού του είδους τις παρεμβάσεις, και όσοι νυν δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Πνοής» θα απέρχονται, και δεν θα ξανακάνουν τους Κινέζους στα καρναβάλια, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το τίμημα των «τέως». Πολλαπλώς επιβαρυμένο. Πόσο μάλλον, αν είναι δάσκαλος που δίδασκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ