21.1.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αξιότιμε κ. δ/ντά της ΟΔΟΥ,

Διάβασα στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της απελευθέρωσης της Καστοριάς ανάμεσα στα άλλα και το εξής: "10/11/2011:
Ομιλίες στα σχολεία με θέμα το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό". Αυτό περιλαμβάνει το πρ/μα κάθε χρόνο, αλλά θα πρότεινα στους Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς κάποια φορά να μπουν στον κόπο να διαπιστώσουν σε πόσα σχολεία γίνεται αυτό, αφού εμείς οι γονείς που έχουμε παιδιά μαθητές σχολείων κάθε χρόνο μάταια περιμένουμε να μας πουν ότι τους είπαν κάτι στα σχολειά τους. Δυστυχώς το παραμικρό. Ούτε μια νύξη. Άρα και αυτό επαφίεται στο φιλότιμο ελαχίστων δασκάλων-καθηγητών που ίσως να κάνουν το αυτονόητο. Και είναι ν' απορεί κανείς πώς γίνεται να υπάρχουν μεγάλες σχολικές μονάδες, τεράστιες, με πολύ προσωπικό που να μη λέγεται ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.Τεράστιες οι ευθύνες όλων τους και καθενός ξεχωριστά, αλλά ακόμα πιο τεράστιες αυτές των δ/ντών που μες στο καλοκαίρι εκλέχτηκαν αφού κατέθεσαν προγραμματισμούς και οράματα-φούμαρα, αφού είναι μόνο λόγια, λόγια, λόγια.
Κι ύστερα περιμένουμε να διορθωθεί η κατάσταση. Πώς άραγε όταν αυτές οι τακτικές δε λένε να εκλείψουν;

Με τιμή
Ένας προβληματισμένος γονιός
sofia sofiou
istos90@gmail.com

* * *

Κύριε διευθυντά,

Θα ήθελα να θέσω ορισμένα ερωτήματα στον Δήμο Καστοριάς για το χωριό του Άϊ Βασίλη. Καταρχήν θα ήθελα κάποια στιγμή να μάθουμε τους όρους με τους οποίους ο Δήμος παραχώρησε το χώρο του Πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας στον ιδιώτη. Ειδικότερα ποιός έδωσε την άδεια για την εκσκαφή του πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας; ποιός έδωσε την άδεια για την μεταφορά από τον υποσταθμό της ΔΕΗ μπροστά από τα ΚΤΕΛ "γραμμής" πίσω από το μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας; ποιός έχει αναλάβει το κόστος της μεταφοράς της γραμμής της ΔΕΗ; Ποιός έδωσε την άδεια στον χώρο πίσω από το παραπάνω μνημείο να χτισθεί αυτός ο οικίσκος; Ποιός έδωσε την άδεια ο χώρος γύρω από το παραπάνω μνημείο να διαμορφωθεί σε αποθήκη; Ποιός έδωσε την άδεια να αναπτυχθούν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις πάνω στο γκαζόν; ποιός αναλαμβάνει το κόστος επαναφοράς όλως των καταστροφών που θα προκληθούν; Πως μπορεί ο ιδιώτης να ενοικιάζει έναν δημοτικό χώρο και στη συνέχεια να τον χώρο αυτό να τον ενοικιάζει με πολλαπλάσιο μίσθωμα σε τρίτους;
Καταλαβαίνει κανείς ότι τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά. Νομίζω ότι πλέον ο Δήμος πρέπει να ενημερώσει τους δημότες και όχι μόνο της Καστοριάς για όλα τα παραπάνω.
Ευχαριστώ.
Αναγνώστης
(ανάρτηση στο blog)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ