3.12.12

Πλούσιοι & πτωχοί

Στο Παλαιό Ψυχικό ζουν οι πιο πλούσιοι Έλληνες, σύμφωνα με το δηλωθέν εισόδημα τους και τα στοιχεία που κατέγραψε βάσει του ταχυδρομικού κώδικα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 15 κάτοικοι του Παλαιού Ψυχικού δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα για το 2011, 544.602 ευρώ, την ώρα που στην πιο φτωχή περιοχή, την Οργάνη Ροδόπης το μέσο δηλωμένο εισόδημα για το 2011 είναι μόλις 8.621 ευρώ. 
Στις πιο πλούσιες περιοχές, εκτός από το Π. Ψυχικό είναι η Φιλοθέη, η Εκάλη, το Κολωνάκι, η Κηφισιά, η Θεσσαλονίκη, και η Βουλιαγμένη ενώ στις πιο φτωχές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Δάφνη Αγίου Όρους, οι Λειψοί και το Αγαθονήσι. Οι περισσότερες φτωχές περιοχές καταγράφονται πάντως σε Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα, Λακωνία, Καστοριά κτλ.

Το μέσο εισόδημα διαμορφώνεται μετά από την ανάλυση 5.681.280 φορολογικών δηλώσεων του 2011, στα 20.202 ευρώ.
 Η ανάλυση βάσει ταχυδρομικού κώδικα και γεωγραφικής περιοχής διευκολύνει την Εφορία, αφού μπορεί να δει ποιο είναι το μέσο δηλωθέν εισόδημα ανά περιοχή και αν διαπιστώσει αποκλίσεις προς τα κάτω σε κάποιους, να προχωρήσει σε διασταυρώσεις και ελέγχους.
πηγή: ΑΜΠΕ 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ