17.10.15

Απόψε στις 19:55 στο ΤΕΙ Καστοριάς

Ο Željko Lučić ως Ιάγος και δεξιά ο Έλληνας Δημήτρης Πίττας που θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Κάσσιου.


Η όπερα ακολουθεί την πλοκή του ομώνυμου δράματος του Σαίξπηρ, ο οποίος υπήρξε ο αγαπημένος ποιητής του μουσουργού. Το λιμπρέτο που έγραψε ο στενός συνεργάτης του Βέρντι, Αρίγκο Μπόιτο, περιγράφει βήμα προς βήμα τον καταποντισμό του ήρωα από την κορυφή της δόξας του στην κόλαση της αρρωστημένης ζήλιας.

Η δράση εκτυλίσσεται στην Κύπρο. Εκεί, διοικητής του νησιού είναι ο ηρωικός πολεμιστής Οθέλλος που έχει παντρευτεί την πανέμορφη πατρικία της Βενετίας, Δυσδαιμόνα. Ο Οθέλλος, δυνατός και κυρίαρχος άνδρας, το μόνο που δεν μπορεί να τιθασεύσει είναι ο ίδιος του ο εαυτός και τα ξεσπάσματά του. Σπρωγμένος από τον ραδιούργο και εκδικητικό σημαιοφόρο του, Ιάγο, θα αποδεχθεί, χωρίς να εξετάσει, τις ψευδείς κατηγορίες εναντίον της γυναίκας του, και πλημμυρισμένος από ζήλια, θα στραγγαλίσει την αθώα Δυισδαιμόνα, νομίζοντας ότι τον απατά.

Ο Οθέλλος, ήταν η προτελευταία όπερα του Βέρντι και από πολλούς θεωρείται ότι είναι η καλύτερη. Έκανε πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου στις 5 Φεβρουαρίου 1887.

Η όπερα έχει τέσσερις πράξεις και παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στο Live in HD.

Η σκηνοθεσία είναι του Bartlett Sher και η διεύθυνση ορχήστρας του Yannick Nézet-Séguin. Στο ρόλο του ζηλιάρη Μαυριτανού της Βενετίας ο Aleksandrs Antonenko, Δυσδαιμόνα η Sonya Yoncheva, ενώ ο Željko Lučić υποδύεται τον Ιάγο.

Ο ομογενής μας Δημήτρης Πίττας ερμηνεύει τον ρόλο του Κάσσιου αποσπώντας πάρα πολύ κολακευτικές κριτικές. [εδώ] και [εδώ]



Περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ