27.1.16

Λόγος & Αντίλογος

Κύριε Διευθυντά,

Τα ΜΜΕ μας πληροφόρησαν για τα εγκαίνια που έκανε στην Αίγυπτο ο πρόεδρος της μεγάλης αυτής χώρας και αφορούσαν στην τεράστια διώρυγα πού θα έχει τεράστιες ευνοϊκές επιδράσεις στη χώρα αυτή.
Σας θυμίζω ότι πέρυσι είχα ξαναγράψει για τον λόγο πού έβγαλε στην εθνοσυνέλευση της Αιγύπτου ο παραπάνω πρόεδρος και δήλωνε ότι από τη μια μεν μεριά ότι δώριζε το μισό της περιουσίας του στο κράτος του, και από την άλλη προέτρεπε τους πλουσίους Αιγυπτιώτες να δωρίσουν στην Αίγυπτο μέρος της περιουσίας τους. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει το περίλαμπρο αυτό έργο και να ωθήσει και άλλους Αιγυπτιώτες σε παρόμοιες πράξεις.
Και εδώ κάποτε γινότανε παρόμοιες προσφορές (Αβέρωφ, Σίνας κτλ) αλλά σήμερα έμειναν λίγοι και δακτυλοδεικνούνται (Ωνάσης, Νιάρχος, Μποδοσάκης κτλ). Μήπως το παράδειγμα του προέδρου της Αιγύπτου θελήσουν να μιμηθούν οι έλληνες εφοπλιστές ή άλλοι πλούσιοι μεγιστάνες του πλούτου; Υπάρχουν πολλοί Έλληνες πάμπλουτοι που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τον δοκιμαζόμενο πανταχόθεν ελληνικό λαό μας. Προτιμούν όμως να ξοδεύσουν τα πλούτη τους, νομίμως ή παρανόμως κτηθέντα, σε πισίνες, κτλ.
Με τιμή 
Αναστάσιος Κοβάτσης 
δρ δρ , καθηγητής πανεπιστημίων Γάνδης,Τριπόλεως, ΑΠΘ και Νixon του Τόκυο Ιαπωνίας 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Σεπτεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 804



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ