8.9.17

Ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Δακής καταδικάστηκε σε φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Σε φυλάκιση ενός έτους και σε ένα έτος στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων καταδικάστηκε ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, για παράνομες τοποθετήσεις προϊσταμένων την περίοδο της θητείας του, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πτολεμαίος. Παράλληλα το δικαστήριο κατά την ακροαματική διαδικασία της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, αθώωσε τις τέσσερις προαχθείσες υπαλλήλους που τοποθετήθηκαν σε θέση προϊσταμένου σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο τ.περιφερειάρχης Γ.Δακής, την περίοδο του 2012 τοποθέτησε παράνομα τέσσερις υπαλλήλους σε θέση προϊσταμένου. Στην ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Δακή, υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν είχε δόλο και η τοποθέτηση των προϊσταμένων από τον τότε περιφερειάρχη έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια, με γνώμονα το συμφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου. Ο κ. Δακής άσκησε έφεση και η ποινή αναστέλλεται, μέχρι την εκδίκαση από το Εφετείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ