1.1.08

ΠΡΟΣΩΠΑ: Φίλιππος Πετσάλνικος

δίπλα και στα δεξιά του προέδρου

Αναμφίβολα όμως, ο βουλευτής Καστοριάς διακρίθηκε στο έτος που πέρασε, όχι μόνο για την διαχρονική αντοχή του και την ικανότητά του να διατηρεί στην ασκητική εφεδρεία τους αντάρτες του εσωκομματικού γλυκού νερού, που από σεμνότητα και μόνο συγκρατούν την κριτική τους για κλειστό κύκλο στοχαστών και επαναστατημένων Πασόκων.

Αλλά και για το ότι, από δω το είχε, από κει το είχε, όντας στενός προσωπικός φίλος του κ. Γεωργίου Παπανδρέου, αμέσως μετά τις εκλογές, επανεκλέχτηκε με εντυπωσιακή ομολογουμένως πλειοψηφία (ψηφίστηκε και από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους) για μια ακόμη φορά αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αμέσως μετά κάθησε δίπλα και στα δεξιά του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γεωργίου Παπανδρέου, και παρά την αμεσότητα και την μαχητικότητα των απόψεών του για το θέμα της ηγεσίας του ΠαΣοΚ και την υποστήριξή του στον φίλο του, κ. Παπανδρέου, έγινε αποδεκτός σε πανελλήνιο επίπεδο ως κορυφαίος τηλεοπτικός συνομιλητής και σύμμαχος ενός προέδρου, που παρά την εκλογή του παραμένει εξαιρετικά αμφισβητούμενος.

Ανεξάρτητα απ’ αυτά, και ανεξάρτητα από την παντοδυναμία του όμως, ο ίδιος δεν μπόρεσε να πείσει τους φίλους και τα στελέχη του ΠαΣοΚ στον νομό Καστοριάς στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος να είναι αυτός που τελικά προτίμησαν οι ψηφοφόροι για πρόεδρο του ΠαΣοΚ, και όχι ο κ. Γ. Παπανδρέου που υποστήριξε με σθένος φιλίας, ο τοπικός βουλευτής που υπέστη έτσι τοπική κομματική ήττα.

Σημειωτέον, ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, ο κ. Φ. Πετσάλνικος υποχρεώθηκε να εκτεθεί σε πανελλήνιο επίπεδο για να απαντήσει και διαχειριστεί αποκαλύψεις τηλεοπτικής εκπομπής σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, οι οποίες αφορούν χειρισμούς της συζύγου του ως δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Καστοριάς μέχρι την παραίτησή της.

Ήταν σαφείς οι λεπτές ισορροπίες που μπορούσε να διακρίνει κάποιος στην προσπάθεια ενός σκληρού κατά γενική ομολογία πολιτικού, να είναι ταυτόχρονα βουλευτής, αντιπρόεδρος της Βουλής, φίλος, σύζυγος και πατέρας ταυτόχρονα.

Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ