1.8.10

ΟΔΟΣ: Λιάντσης vers Κοντόπουλος

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος
με ασυνήθιστο τρόπο


Ξεκίνησε πρόωρα η προεκλογική περίοδος και μάλιστα με ασυνήθιστο τρόπο, ο ανταγωνισμός μεταξύ του νομάρχη Καστοριάς κ. Κων/νου Λιάντση και του κ. Κων/νου Κοντόπουλου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, μετά από άρνηση της Νομαρχίας Καστοριάς να εξοφλήσει την εταιρεία του κ. Κ. Κοντόπουλου για απαιτήσεις από νομαρχιακά έργα που εκτέλεσε ως εργολάβος, εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις με την χρήση των οποίων ο κ. Κ. Κοντόπουλος επέβαλε μάλιστα κατάσχεση σε λογαριασμούς της Νομαρχίας Καστοριάς στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το αποτέλεσμα είναι να μπλοκάρει την διάθεση των καταθέσεων που σύμφωνα με τον κ. Κ. Κοντόπουλο ο νομάρχης προόριζε για δικούς του εργολάβους.

Από την πλευρά του βεβαίως ο νομάρχης Καστοριάς ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καμιά προκατάληψη ή μεροληπτική διάθεση, και ότι από τις καταθέσεις αυτές πρέπει να πληρωθούν και άλλοι εργολάβοι, ενώ το ύψος τους δεν επαρκεί για να εξοφληθούν όλοι.
Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στην δικαιοσύνη και έχουν εμπλακεί (αναμειχθεί) και άλλοι εργολάβοι δημόσιων έργων υπέρ της Νομαρχίας Καστοριάς, γεγονός που ο κ. Κ. Κοντόπουλος εκτιμά ως ενδεικτικό μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας οικονομικής πίεσής του, εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι η συντονισμένη προσπάθεια του νομάρχη με τους άλλους εργολάβους να ξεμπλοκάρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς με την παρέμβαση της δικαιοσύνης, απέτυχε τουλάχιστον προς το παρόν.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/8/10

    Καθ' ότι ο κ. Λιάντσης είναι "παιδί" του κ. Καπαχτσή και από αυτόν, και χάρη σ' αυτόν, προήλθε, είναι φυσικό να μεταπηδήσει στον δήμο Καστοριάς, και να κάνει ό,τι έκανε και ο «πατριός» του. Να γραφτεί στην ιστορία (με μικρό το «ι»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/8/10

    Ο επόμενος δήμαρχος είναι ο Κοντόπουλος. Γι' αυτό ο νομάρχης βάζει τρικλοποδιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρέπει να προδικάζουμε ποιός θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος. Πάντως η διεκδίκηση οποιουδόπ0τε αξιώματος πέραν της οκταετίας είναι επαγγελματισμός και ενέχει στοιχεία υπερφιλοδοξίας, αν μη τι άλλο. Ο Ιούλιος Αύγουστος που ήταν ΚΑΙΣΑΡ χρημάτισε ΥΠΑΤΟΣ μόνον τέσσερτα χρόνια χωρίς δικαίωμα επανακλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/8/10

    Θα έπρεπε κάποιος να συμβουλεύσει τον Λιάντση αλλά και τον Παπαδιαμαντόπουλο, να αποχωρήσουν από την πολιτική. Άσπρισαν τα μαλλιά μου έχοντας αυτούς τους δυο συνεχώς. Γι' αυτό η Καστοριά πάει από το κακό στο χειρότερο και ακόμη στον θάνατο! Επί των ημερών τους! Αυτοί φταίνε για το κατάντημα του τόπου. Κανείς άλλος. Και έχουν το θράσος να ζητούν και πάλι την ψήφο μας. Αίσχος. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ