22.9.10

ΟΔΟΣ: Στα δικαστήρια η Νομαρχία

Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλε στην Εισαγγελία Καστοριάς ο κ. Παναγιώτης Κρίκης, συνταξιούχος δικηγόρος, ιστοριοδίφης της πόλης και γνωστός αρθογράφος.

Με την αναφορά του επικαλούμενος τις καταγγελίες της μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου, εγκαλεί ως επίμεμπτη την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς υπό τον κ. Κ. Λιάντση για αυταρχική και αδιαφανή διαχείριση των οικονομικών. Στην αναφορά του, την οποία κοινοποίησε και στα ΜΜΕ μεταξύ άλλων (τα οποία θα τύχουν προφανώς της προανακριτικές έρευνας που συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις) ισχυρίζεται ότι «αυτή η κατάχρηση της εξουσίας από μέρους του κ. Λιάντση είχε ως αποτέλεσμα μία χωρίς προηγούμενο κακοδιαχείριση, η οποία στις μέρες μας δεν οδήγησε σε οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές επ’ ωφελεία του νομού και των πολιτών».

Ισχυρίζεται ακόμη ότι η διαχείριση των οικονομικών επί δύο τετραετίες εξυπηρετούσε προσωπικές στρατηγικές και γι’ αυτό ευνόησε μεν κάποιες ομάδες, υπαλλήλους –τα persona grata του– συλλόγους, σωματεία και πολλά πρόσωπα χωρίς εθνική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά, στην ουσία δε, ήταν επιζήμια τόσο για τον νομό μας, όσο και για το δημόσιο και εθνικό συμφέρον».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «ο μηνυόμενος καταξόδευσε εδώ και κει τους εθνικούς πόρους, σπατάλησε τουτέστιν υπερβολικά, χωρίς μέτρο, πέραν από τα κανονικά και επιτρεπόμενα όρια μιας χρηστής και ευνομούμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το χρήμα του έλληνα φορολογούμενου. Επωφελήθηκε με την έννοια –, ότι χρησιμοποίησε και στις δύο θητείες του ως δημόσιου λειτουργού, υπερβολικά και πολλές φορές με αθέμιτο τρόπο το δημόσιο χρήμα, προκειμένου να αναπτύξει σε υψηλό επίπεδο τις διαπροσωπικές του σχέσεις, τους προσωπικούς μηχανισμούς στήριξης, τις δημόσιες και πελατειακές του σχέσεις: και αυτά με απώτερο σκοπό και εν ευθέτω χρόνω να διαμορφωθεί υπέρ αυτού το κατάλληλο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα και μια θετική άποψη των ψηφοφόρων του νομού [...]»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ