15.1.11

Πρόσωπα 2010 | ''A.L.F. '' [8]

ταμπού

Πρωτότυπο βέβαια για την Καστοριά, μια πόλη κάπως ασυνήθιστοι σε εντυπωσιακές ενέργειες, αλλά δεν ήταν λίγοι οι αναγνώστες που, κυρίως ανώνυμα, υπέδειξαν στα πρόσωπα της χρονιάς 2010 την A.L.F. (Animal Liberation Front=Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων). Δηλαδή την ακτιβιστική οργάνωση, που μέλη της ανέλαβαν την ευθύνη «απελευθέρωσης» δεκάδων χιλιάδων γουνοφόρων μινκ από εκτροφείο της περιοχής, στα τέλη του Αυγούστου 2010. Με αποτέλεσμα τα άτυχα γουνοφόρα ζώα, που ωστόσο απέφυγαν τον βέβαιο θάνατο στον θάλαμο αερίων του Εκτροφείου για να γίνουν παλτά (άγνωστο πού και από ποιους τεχνίτες, πάντως μάλλον όχι στην Καστοριά), να μην γίνει γνωστό πού και πώς τελικά κατέληξαν. Μέχρι να χαθούν τα ίχνη τους, λέγεται ότι κατέκλυσαν ακατοίκητες, αλλά και κατοικημένες περιοχές.

Χωρίς αμφιβολία η ανορθόδοξη ενέργεια, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών ΜΜΕ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, και έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα ζήτημα ταμπού στα τοπικά πράγματα. Διότι, έστω κι’ αν ο θόρυβος κόπασε πολύ σύντομα, με αφορμή το συμβάν, για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε ο αντιπατριωτικός χαρακτήρας της αμφισβήτησης των (δήθεν) οικολογικών (κι’ από πάνω) ευαισθησιών, όσων θησαυρίζουν, είτε χάρη στο εμπορικό τους δαιμόνιο, είτε στηριγμένοι στις αρχικές επιδοτήσεις, αλλά και τελικές εγγυήσεις του κοινωνικού συνόλου, και τις ρυθμίσεις του Δημοσίου στο όνομα της Καστοριάς, ως δήθεν γουνοποιοί. Πίνοντας απλά στην υγειά των κορόϊδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ