14.8.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αξιότιμε κ. διευθυντά της ΟΔΟΥ,

Διάβασα στην εφημερίδα σας την επιστολή του ενεργού συμπολίτη μας κ. Γρηγόρη. Τσάμη σχετικά με τα αδέσποτα σκυλιά που έχουν κατακλύσει την πόλη μας. Σαν απάντηση σας μεταφέρω αυτούσιο απόσπασμα σχετικού δημοσιεύματος της εφ. Καθημερινή στις 27/11/10 (στήλη Αποφάσεις):
Ευθύνη δήμου για τα αδέσποτα.  Καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση σε μητέρα και για επίθεση σκύλου σε κατοικημένη περιοχή. Αστική ευθύνη δήμου από επίθεση αδέσποτου σκύλου σε πεζό (Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, α. 932/2008)
Κατά το άρθρ. 24 παρ. 1 η’ του Π.Δ/τος 410/95 «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» (Α’231), στην αρμοδιότητα των δήμων και κοινοτήτων ανήκει, μεταξύ άλλων, και η προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων. Με το άρθρ. 7 του Ν. 3170/03 (Α’ 191) ορίζεται, μεταξύ άλλων ότι αρμόδιοι για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων είναι οι δήμοι και οι κοινότητες. Ο δήμος καταδικάσθηκε να πληρώσει στους ενάγοντες μητέρα και 8ετή γιο της, στην πρώτη το ποσό των 1.571 ευρώ, για την υλική ζημία και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης και στον δεύτερο το ποσό των 1.500 ευρώ χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, διότι, ενώ περπατούσαν σε κατοικημένη περιοχή του δήμου αιφνίδια και απρόκλητα, τους επιτέθηκε ένας σκύλος, μέλος μιας αγέλης τριών αδέσποτων που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της πρώτης ενάγουσας στην αριστερή κνήμη και την πρόκληση μεγάλης αναστάτωσης και ταραχής στον δεύτερο.
Αυτό είναι το σχετικό με τα αδέσποτα δημοσίευμα της Καθημερινής και ο νοών νοείτω σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για το θέμα, αλλά και με το ποιος θα πληρώσει αν ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο παρόμοιο περιστατικό στην Καστοριά, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο κ. Τσάμης.

 Ένας αναγνώστης
aldente@in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ