28.8.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε Διευνθυντά,

Ο νομός Καστοριάς και ιδιαίτερα η πόλη της Καστοριάς μετά την πολυετή κρίση της γούνας εναποθέτει τις ελπίδες της για την καταπολέμηση της ανεργίας και για τη συγκράτηση των κατοίκων της στην ανάπτυξη του τουρισμού, αξιοποιώντας και προβάλλοντας όλα τα βυζαντινά και αρχοντικά καθώς και τις πλούσιες φυσικές ομορφιές που της χάρισε η φύση.
Όμως  τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολλά γκρουπ από αδέσποτα σκυλιά να γυρίζουν ανενόχλητα στους δρόμους της πόλης μας και να δημιουργούν αντιτουριστική εικόνα, με κίνδυνο για τους αμέριμνους τουρίστες και κατοίκους της πόλης μας, αλλά πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για τα μικρά παιδιά. Διότι τα σκυλιά αυτά είναι αδέσποτα και δεν φέρνουν πιστοποιητικό υγείας και πιθανόν να κουβαλούν πολλές αρρώστιες και είναι άμεσος ο κίνδυνος για την μετάδοσή τους στους κατοίκους της πόλης. Είναι ανάγκη να γίνει η συγκέντρωση των αδέσποτων σκυλιών για να καθαρίσει η πόλη μας.

Πρέπει οι πολίτες να αποκτήσουν τουριστική συνείδηση και να μην αφήνουν τα αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους της πόλης μας. Επιβάλλεται να γίνει μια μεγάλη καμπάνια για την συμμόρφωση των πολιτών ώστε να μην αφήνουν αδέσποτα ζώα. Διότι αν γίνει κάποια επίθεση σκυλιών σε τουρίστες ή σε μικρά παιδιά, η κακοδιαφήμιση της πόλης μας θα πάρει τρομερές διαστάσεις και θα χρειαστούν τετραπλάσιες προσπάθειες για την αποκατάστασή της. Διότι όλες οι αρχές της πόλης μας καταβάλουν μεγάλο αγώνα για την ανάπτυξη του τουρισμού και δεν μπορούν αυτοί οι λίγοι ασυνείδητοι πολίτες να δίνουν αυτή την άσχημη και αντιτουριστική εικόνα. Είναι ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των παιδιών και των τουριστών μας, γι’ αυτό πρέπει για το καλό όλων μας η αρμόδια υπηρεσία να πάρει αυστηρά μέτρα για την εξαφάνιση των αδέσποτων σκυλιών, δεν είναι τουριστική εικόνα αυτή που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η πόλη μας.
Η πόλη δεν αφέθηκε και ούτε θα αφεθεί στην τύχη της, την τύχη και την ποιότητα της ζωής της πόλης την καθορίζουν αυτοί που εκλέχτηκαν και ανέλαβαν να τη διοικήσουν, και πάντα με την συμπαράσταση των κατοίκων που ζουν στην πόλη αυτή.
Δημοτικοί άρχοντες, αρμόδιες υπηρεσίες και πολίτες, όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για την καλύτερη εμφάνιση της πόλη μας. Είναι καθήκον όλων μας να διατηρούμε μια πόλη καθαρή, η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γρηγόριος Τσάμης
info@hoteltsamis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ