29.11.11

ΟΔΟΣ: Μεγιστοποιήσεις κ.ά.



Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011, ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, επισκέφτηκε το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καστοριάς στην περιοχή του Χαλανδρίου της Αθήνας.
Ο βουλευτής, συνομίλησε με το Δήμαρχο Καστοριάς κ. Χατζησυμεωνίδη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Τουρισμού κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μίσκια καθώς και με τις Δημοτικές Αρχές του Χαλανδρίου που στήριξαν το όλο εγχείρημα. Παράλληλα με την παρουσία του, μίλησε σε Έλληνες αλλά και σε ξένους εκπροσώπους του τύπου που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για τον τόπο μας η παρουσία Κινέζων δημοσιογράφων, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πρώτη γνωριμία τους με την Καστοριά, υπεσχέθησαν να καλύψουν εκτενέστερα στο μέλλον τον τόπο μας, ενώ αναφέρθηκαν και στη ζήτηση που θα είχαν στην Κίνα τα προϊόντα μας.
Χαιρετίζουμε αυτή την προσπάθεια του Δήμου Καστοριάς και του Δημάρχου προσωπικά, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας, αλλά τονίζουμε πως πέραν τούτου, χρειάζεται οι επαγγελματίες τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο ανά κλάδο, να εγκαταλείψουν την εσωστρέφεια και να ανοίξουν επαγγελματικά τα φτερά τους για νέες αγορές, παρθένες και εύρωστες όπως αυτή της Κίνας.

Δελτίο τύπου του βουλευτή 
της Ν.Δ. Καστοριάς κ. Ζ. Τζηκαλάγια.


* * *

Το δελτίο τύπου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εντυπωσιάζει (αρνητικά βεβαίως) για τον τρόπο με τον οποίο μεγιστοποιούνται υπέρμετρα παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του ίδιου, που επί της ουσίας δεν έχουν κάτι περισσότερο από εθιμοτυπικό και συμπτωματικό χαρακτήρα, αλλά προβάλλονται με διθυράμβους, σαν να απευθύνονται σε ανθρώπους (ή μάλλον υπηκόους;) χωρίς κριτικά αντανακλαστικά. Διαβάζοντας κανείς τις ανακοινώσεις νομίζει ότι επίκειται παράδοση του κινεζικού τουριστικού γίγαντα από τον Χαλάνδρι, στα κάλλη της Καστοριάς.

Φροντίζει όμως έξυπνα (το γραφείο τύπου του κ. βουλευτή εννοείται) να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών, στους φορείς της Καστοριάς, όπως έκανε στο παρελθόν ο πρώτος διδάξας, βουλευτής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά την «διεθνοποίηση» του αεροδρομίου «Αριστοτέλης», στην απορία γιατί δεν έρχονται τουρίστες.
Πρώτη φορά τα ελληνικά μοιάζουν τόσο πολύ κινέζικα, εκτός και αν πιστεύουν δήμαρχος, αντιδήμαρχος και βουλευτής, ότι με τέτοιου είδους περίπτερα και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, θα πείσουν τους υπηκόους τους στην Καστοριά ότι είναι άξιος ο μισθός τους.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6.10.2011, αρ. φύλλου 610

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ