22.2.12

ΠΡΟΣΩΠΑ 2011: Φίλιππος Πετσάλνικος [7]



 ΣΤΑΘΕΡΟΣ
 
Σταθερός στις προτιμήσεις των αναγνωστών της ΟΔΟΥ, μερικές χρονιές για τα θετικά του, - τα όσα πρόσφερε στον τόπο- αλλά και για τα αρνητικά της μακράς πολιτικής του διαδρομής. Παρά το γεγονός ότι η εφημερίδα έχει την περιέργεια, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος, αν αυτοί που τον επιλέγουν έτσι κι’ αλλιώς, είναι τελικά οπαδοί του ΠαΣοΚ ή όχι, και ειδικά αν είναι Νεοδημοκράτες. Καθ’ ότι οι σχέσεις του με την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, σε επίπεδο Καστοριάς, τουλάχιστον με ένα σεβαστό αριθμό ψηφοφόρων της ΝΔ, παρέμειναν αδιευκρίνιστες, τουλάχιστον πίσω από τις κλειστές πόρτες του πολιτικού του γραφείου στην Καστοριά, όπου συνεχίζονται οι επισκέψεις και τα κρύα πλέον μπάνια του λαού.

Η ΟΔΟΣ -από τις ελάχιστες εφημερίδες που ασκεί κριτική κυρίως εξ αιτίας της επί δεκαετίες εκλογής του στο αξίωμα του βουλευτή του ΠαΣοΚ, πρόβαλε το 2011 γεγονότα όχι απλώς τοπικού αλλά πανελλήνιου ενδιαφέροντος γύρω από την δραστηριότητα του βουλευτή Καστοριάς, που όχι μόνο είναι και πρόεδρος της Βουλής, αλλά και στενός φίλος και εκ των εξ απορρήτων του τ. πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Σε περίοδο που ελέγχεται ως αντικοινωνική και αντιπατριωτική, ακόμη για τον κοινό θνητό, κάθε φορολογική ή σχετική με την νομιμότητα παραβατικότητα, η αποκάλυψη ότι στην κατοικία του στο Μαυροχώρι Καστοριάς (έστω κι’ αν ιδιοκτησιακά περιήλθε σε άλλον), υπήρχαν πισίνα και βοηθητικά κτίσματα αυθαίρετα, ασφαλώς και συνέβαλε σε μια διαδικασία περαιτέρω αμφισβήτησης του ίδιου, του προέδρου του ΠαΣοΚ για τους φίλους του, και αρνητικού σχολιασμού της Καστοριάς.

Τα πράγματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί: προστέθηκε η αποκάλυψη ότι στους χαλεπούς καιρούς που βρίσκεται η Ελλάδα, και στους οποίους μάλιστα δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός του Κοινοβουλίου που επιζητεί το υστέρημα του ελληνικού λαού ως βοήθεια, ο ίδιος μέσω του ιδρύματος της Βουλής, επέμενε να διαθέτει κονδύλια και πολιτικό κεφάλαιο, στην κατασκευή (ολοκλήρωση) του εντελώς ανεπίκαιρου και άχρηστου Πάρκου της Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο. Και αυτή η είδηση, ότι δηλαδή σπαταλώνται εκατομμύρια εκατομμυρίων για κάτι χωρίς νόημα, ιδίως αυτές τις εποχές, πρόβαλε και πάλι αρνητικά την εικόνα της Καστοριάς ανά το πανελλήνιο.

Τα δυσάρεστα, θα σταματούσαν εκεί, με εξαίρεση το κάπως εικαστικό στιγμιότυπο της προεδρικής σωφρονιστικής απομάκρυνσης, του άλλου βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια (Ν.Δ), από το πρώτο τηλεοπτικό και φωτογραφικό πλάνο κάποιων εγκαινίων στην κοινότητα από όπου κατάγεται, και μάλιστα ιδιοχείρως από τον κ. Φ. Πετσάλνικο, αν δεν ακολουθούσε η είδηση ότι ο προοδευτικός και νεωτεριστής πρωθυπουργός ο κ. «Γιώργο άλλαξε τα όλα», πριν παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, κόντεψε να επιβάλλει ως μεταβατικό πρωθυπουργό της χώρας, με το πρόσχημα της «θεσμικής» επιλογής, τον βουλευτή Καστοριάς, στην θέση που σήμερα (και προς το παρόν) κατέχει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Και κυρίως με τις σατυρικές, ευγλώττως βέβαια αμετροεπείς στριγγλιές γνωστής ηθοποιού σε τηλεοπτική εκπομπή, του άλλου καλοκάγαθου παντογνώστη ηθοποιού κ. Λαζόπουλου, με μόνη την λέξη «ο Πετσάλνικος!», να ηχούν ακόμη στ’ αυτιά, καθώς φαίνεται, των αναγνωστών που επέλεξαν τον κ. Πετσάλνικο στα πρόσωπα του 2011. Για ποιο λόγο άραγε;



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Ιανουαρίου 2012, αρ. φύλλου 623

Σχετικά κείμενα:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος26/2/12

    "Ο Πετσάλνικος! Ο Πετσάλνικος!"
    Αυτό θα μείνει στην 30ετή ""πολιτική"" (εντός πολλών εισαγωγικών) του ιστορία.
    Αυτή η φράση, και φυσικά το Ηotel Ethiki Antistasi Resort at Νεστόριο.
    Είναι για λύπηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ