16.2.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπώ τα ζώα…
μισώ το περιβάλλον τους


Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν πολλά μέρη όπου συχνάζουν αδέσποτα της πόλη μας... Προφανώς κάποιος "φιλόζωος" θέλοντας να τα ταΐσει θεωρεί πολύ πιο βολικό να πετάει τις άδειες κονσέρβες αλλά και τις σακούλες "επί τόπου", αφού το μόνο που τον νοιάζει είναι τα ζώα "πάσει θυσία", στην κυριολεξία, θυσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο, το περιβάλλον και την υγεία των περιοίκων και των παιδιών που παίζουν στον χώρο αυτό.
Φήμες λένε ότι πρόκειται για γνωστό άτομο της πόλης μας "με υποδειγματική φιλοζωία"... Μόνο που εγώ αναρωτιέμαι πως ένας άνθρωπος με τέτοια συμπεριφορά μπορεί τελικά να χαρακτηρίζεται "φιλόζωος"... αφού σίγουρα είναι εχθρός του ανθρώπου και βέβαια του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα;
Βέβαια ένα είναι σίγουρο, ότι την τελική φροντίδα για όλα αυτά (για τα αδέσποτα) θα έπρεπε να την είχε αναλάβει ο Δήμος, όπως και ο νόμος ορίζει σαφέστατα, και όχι να επαφίεται στις "φιλοζωικές" πρωτοβουλίες ιδιωτών.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Τ.Ε.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Δεκεμβρίου 2011, αρ. φύλλου 621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ