4.3.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητέ κ. διευθυντά,

Λόγω Καλλικράτη, τυχαίνει να έχω μετακινηθεί σε κάποιο μεγάλο χωριό, λόγω της δουλειάς μου. Φυσικά και αυτό το χωριό έχει αδέσποτα σε άθλια κατάσταση, τα περισσότερα είναι κυνηγόσκυλα παρατημένα στη μοίρα τους νηστικά-επειδή προφανώς οι επιδόσεις τους στο κυνήγι δεν είναι στο ύψος των “αναγκών” του κυνηγού-αφεντικού τους! Κάποιοι τα σκοτώνουν επί τόπου, κάποιοι άλλοι… τα λυπούνται και απλά τα παρατούν!
Δεν με ξέρουν, δεν τα ξέρω! Πως είναι δυνατόν να μην μου έχουν επιτεθεί ποτέ αδέσποτα σκυλιά! Ειλικρινά απορώ, γιατί ομολογώ ότι μια ανόητη φοβία την έχω με τα άγνωστα σκυλιά, ίσως επειδή έχω γάτες και πάντα σκέφτομαι ότι θα τις μυρίσουν πάνω μου και θα αγριέψουν… Ηλιθιότητες, βέβαια!
Αυτά τα γράφω, σχετικά με το ατύχημα που συνέβη στο Μαυροχώρι και φυσικά εκφράζω την βαθιά μου λύπη και για τον άνθρωπο αυτό, αλλά και τον φόβο μου για τις συνέπειες του γεγονότος αυτού.
Με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο της κ.Σόνιας Ευθυμιάδου-Παπασταύρου, που δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά την γνωρίζω από τα γραπτά της και για αυτό τον λόγο την εκτιμώ ιδιαίτερα, θα ήθελα να της εκφράσω τον φόβο μου ότι αυτό που ζητάει, αν και είναι πέρα για πέρα λογικό, αυτό που θα γίνει για να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό δεν θα είναι μέσα στα πλαίσια του νόμιμου που η ίδια εννοεί με το “ό,τι προβλέπεται”. Απλά θα γίνει πάλι μια επιχείρηση σκούπα με τις γνωστές σε όλους, ΦΟΛΕΣ.

Δεν κατηγορώ κανέναν φυσικά, γιατί όταν δεν έχεις αποδείξεις και μόνο τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας, αυτό που φοβάσαι, από όποιον και αν προέρχεται, είναι η φόλα.
Σαν εκπαιδευτικός που είστε, και ιδιαίτερα καλλιεργημένη, θα σας πρότεινα να κάνετε μια ενημέρωση προς τα παιδιά, να αγαπήσουν τα ζώα, να αποκτήσουν αισθήματα αγάπης και όχι φόβου. Όλα έχουν να κάνουν με την παιδεία και αγωγή που παίρνουμε όταν είμαστε παιδάκια με αθώες ψυχούλες.
Τα ζώα έχουν την ίδια αθωότητα με τα παιδιά, και ιδιαίτερα τα σκυλιά που με ένα χάδι, λιώνουν.
Το διαπίστωσα ακόμη μια φορά σε αυτό το μεγάλο χωριό που δουλεύω, όταν κάποια στιγμή χάιδεψα ένα από αυτά τα αδέσποτα και τo κέρδισα για όλη την σύντομη ζωούλα που θα έχει…
Τα στοιχεία μου μπορείτε να τα ζητήσετε, αν θελήσετε από τον εκδότη της εφημερίδας.
Ευχαριστώ για τον χώρο και χρόνο σας

Αναγνώστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ