4.3.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

 Αγαπητή ΟΔΟΣ

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι για ένα σκωπτικό σχόλιό μου σε σχέση με τις ταινίες που πρόβαλε η Κινηματογραφική Λέσχη δυο βδομάδες πριν, θα προκαλούσα την μάλλον θυμωμένη αντίδραση αναγνώστριάς σου που υπογράφει ως Δ.Μ.

Μου θέτει 5 «αμείλικτα» ερωτήματα στα οποία δεν θα απαντήσω κυρίως για το ανακριτικό και άστοχο περιεχόμενό τους.
Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν θα έχω πια δικαίωμα να κρίνω;

Μέσα από τα ερωτήματά της εννοεί και ορίζει η παρεξηγημένη αναγνώστρια την ελευθερία της άποψης; Μπορεί να κρίνει η ίδια, και η Κινηματογραφική Λέσχη τις ταινίες, να τις διακρίνει σε καλές ή όχι, σε κουλτουριάρικες ή εμπορικές, σε ακατάλληλες ή όχι για δημόσια προβολή, αλλά δεν μπορώ εγώ να κρίνω τις ταινίες που αποφασίζει να προβάλλει στην Καστοριά η Κινηματογραφική Λέσχη; Πρωτοποριακές ιδέες της Δ.Μ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη σίγουρα αποτελεί κοινό τόπο έκφρασης και συλλογικής προσφοράς, με συνεπή και γενικά καλή παρουσία εδώ και μερικές δεκαετίες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άμοιρη κριτικής.

Όμως κατά τα λοιπά ξεπερασμένα επιχειρήματα του «μόχθου και σπατάλης (!!) του προσωπικού χρόνου» των μελών στις υποθέσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης, δεν τα περίμενα και από την προφανώς προοδευτική αναγνώστριά σου. Τα ακούω πολλά-πολλά χρόνια από όλους τους τοπικούς συλλόγους που έχουν σχέση με την ονομασία τους μόνο κατ’ ευφημισμό. Δεν τα περίμενα από μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Ας μου γράψει η αναγνώστριά σου, αν εκτός από την μιζέρια και την αφόρητη κακομοιριά και τον εσωτερικό αυταρχισμό της Τουρκίας, ο κινηματογράφος της έχει να προσφέρει κάτι άλλο. Σε ό,τι αφορά τον κινηματογράφο του 1980 έχει το κακό ότι βρισκόμαστε στο 2011. Α! και ότι δεν υπάρχει πια εκείνη η Ρουμανία. (Η μήπως λαθεύω πάλι;)

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Α.Μ.

ΥΓ Προσωπικά δεν θα επανέλθω ούτε θα δώσω συνέχεια σε περίπτωση ανταπάντησης. Είχα αποφασίσει να γράψω κάτι για το χαμόγελο, και κόντεψα να πέσω στα χέρια της Ιεράς Εξέτασης.
Καημένη Χούλια. Έγινες σύμβολο της χειραφετημένης Τουρκάλας.



Σχετικά κείμενα:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

2 σχόλια:

  1. Προς τον αγαπητό φίλο Α.Μ. (εντελώς πληροφοριακά).
    Οι συγκεκριμένες ταινίες που αναφέρονται στην προηγούμενη δημοσίευση αποτελούν μέρος των ταινιών που προβλήθηκαν στο πλαίσιο των περιφερειακών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που φιλοξενήθηκαν στην Καστοριά. Συνολικά προβλήθηκαν 4 ταινίες (οι άλλες δύο ήταν ελληνικής παραγωγής). Όσον αφορά την αναφορά στον κινηματογράφο του 80 απλώς αναφέρω ότι η ταινία από τη Ρουμανία είναι παραγωγής 2011 (μήπως θα έπρεπε όλες οι ταινίες που γυρίζονται να αναφέρονται στο σήμερα?).
    Μια ματιά στο πρόγραμμα προβολών της Λέσχης των τελευταίων ετών, πριν οποιαδήποτε κριτική, δεν θα έβλαπτε.
    Με τα υπόλοιπα, επιτρέψτε μου να μην ασχοληθώ.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/3/12

    Τι έγινε ρε παιδιά, ενωμένο μέτωπο δημοτικών υπαλλήλων; Καλύτερα την επάνασταση να την κάνετε εκεί που χρειάζεται και αν έχετε φωνή, να τη σηκώσετε εκεί που πρέπει, όχι στα κουτσομπολιά.
    Φιλικά, Λ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ