1.11.12

14 Νοέμβρη - Respira




Είναι το βίντεο της Ισπανικής CGT (Ισπανικη ΓΣΕΕ) για την απεργία στις 14 Νοέμβρη.
Με τίτλο «Respira» (Ανάπνευσε) και σύνθημα «Your strike is your scream» (Η απεργία σου είναι η κραυγή σου), πολίτες από διάφορες κοινωνικές ομάδες εκφράζουν την ασφυξία που τους προκαλούν τα τελευταία μέτρα της Ισπανικής κυβέρνησης.
Μόνο η συμμετοχή της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κάνει την 14η Νοέμβρη μια ιστορική μέρα. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ απεργία σε όλη την ιβηρική χερσόνησο.
Η 14η Νοέμβρη φαίνεται να γίνεται υπόθεση όλων των εργατικών χώρων, όλων των συνδικάτων. Φαίνεται να είναι η μέρα που θα απεργήσουν ταυτόχρονα πολίτες σε πολλές χώρες της Ευρώπης. (Ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ αναγκάστηκε σχεδόν να προαναγγείλει την απεργία και δύσκολα θα μπορέσει να πάρει πίσω μια τέτοια δήλωση).

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/11/12

    Καλά, η Ισπανία δεν έχει Χρυσή Αυγή, ΕΡΤ, Παπάδες και κυρία Λουκά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/11/12

    Καταπληκτικό βίντεο!
    Μόνο οι Ισπανοί ξέρουν να αγωνίζονται για την ΖΩΗ!
    Γιατί σκοπός των εργατικών αγώνων, σκοπός της απεργίας δεν είναι πώς να ικανοποιήσουμε τους βολεμένους συνδικαλιστές και πολιτικούς, το φθαρμένο σύστημα, τις αρρωστημένες πολιτικές ιδεολογίες μας, τα απαράδεκτα και ανήθικα επιδόματα και το δικαίωμα στην τεμπέλικη δουλειά. Σκοπός των εργατικών αγώνων και της απεργίας είναι τα ίσα δικαιώματα και οι ίσες ευκαιρίες σε όλους! Όχι κατ’ εξαίρεση. Γιατί πάνω από όλα, οι εργατικοί αγώνες και οι απεργίες σκοπό έχουν την προσωπική μας ΕΥΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/11/12

    Απο το βιντεο ταβγαλες ολα αυτα τα σιμπερασματα; Μονο οι Ισπανοι λες ξερουν να αγωνιζοντε για τη ζωη;Πραγματικα εκεινα τα φιλια στο τελος ειναι ολα τα λεφτα! Προτίνεις να τα εφαρμοσυμε κι εμεις οι ελληνες; Μη γκαζονεις τοσο ρε φιλε, θα σκοτοθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ