24.10.14

Λόγος & αντίλογος




...«Προφητεία» που αφορά την εξαφάνιση του boeing της Malaysia airlines:
«Το πουλί (το αεροπλάνο) θα χαθεί ξαφνικά πάνω από τους σχιστομάτηδες (πάνω από τους Ασιάτες, Ασία) και θα ταξιδέψει πίσω στον χρόνο. Πολλοί θα ψάχνουν αλλά δεν θα το βρίσκουν. Τότε ο πόλεμος θα πιαστεί από πάνω (στην Κριμαία). Οι ορθόδοξοι θα ενωθούν και θα κατατροπώσουν τον Φράγκο (τους Δυτικούς) και την Τιάρα (τον Πάπα). Ο κοντός Μόσκοβος (ο Πούτιν) μαζί με τους δικούς μας (τους Έλληνες) θα υψώσουν ξανά τη βυζαντινή σημαία στη Βασιλεύουσα την ώρα που θα φεύγουν οι Τούρκοι να σώσουν τη φυλή τους στην Κριμαία».
«Προφήτης» «Δανιήλ» τον 17ο αιώνα από την μονή «Σινά»*

(*) Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονή Σινά έφθασε στο σημείο να διαψεύσει με ανακοίνωσή της την… «προφητεία».

* * * 

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Δεν κρύβω την περιέργεια μου και το ενδιαφέρον μου για τα αεροπορικά ατυχήματα. Έχω βλέπεις, φοβία με τις πτήσεις και τα ανεμοδαρμένα ύψη, και για τον λόγο αυτό, δεν μετακινούμαι ποτές με αεροπλάνο. Και στην Αμερική – Θεός φυλάξοι- αμ χρειαστεί να πάω, με γαλέρα θα προτιμήσω σαν τον Χριστόφορο Κολόμβο. Για ασφάλεια. Να πατάω γερά στην γη προτιμώ ή έστω στην θάλασσα.

Έτσι, όπως ήταν για μένα φυσικό έδωσα μεγάλη σημασία στην κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους της Malaysian Airlines σε περιοχή της Ουκρανίας που ελέγχουν οι «φιλορώσοι». Είδα όλες τις ειδήσεις, διάβασα τις εφημερίδες, είδα τα blogs. Όχι μόνο για την τραγικότητα του συμβάντος και το έγκλημα που επαναλήφθηκε, αλλά και διότι, δεν πέρασαν και τόσοι πολλοί μήνες αφ’ ότου πάλι ένα αεροσκάφος της Malaysian Airlines, του ίδιου μάλιστα τύπου, θυμόμαστε όλοι ότι χάθηκε και εξαφανίστηκε από προσώπου γης και από τα βάθη της θάλασσας και έκτοτε αγνοείται κάπου στην θάλασσα της Νότιας Κίνας και ακόμη πιο νότια.

Τι αγνοείται δηλαδή αφού, όλοι οι νεοέλληνες αναλυτές και οι 29 κατασκευαστές, συμφωνούν…  ομόφωνα ότι το κατέρριψαν οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι. Για την επιστημονική τεκμηρίωση της βεβαιότητάς τους μάλιστα, θυμάμαι καλά ότι είχε αποκαλυφθεί  (έστω κι’ αν προσπάθησαν να πνίξουν την είδηση και την σφαιρική ενημέρωση Δυτικοί και Σιωνιστές) ότι και καμιά ντουζίνα παλαιοημερολογίτες αναχωρητές, με κάτι παράξενα βιβλικά ονόματα το είχαν προβλέψει, το είχαν δει και το είχαν προφητέψει. Όπως και για την Κριμαία και άλλα που συνέβησαν τότες.

Για τον λόγο αυτό, μέρες τώρα, μάταια μέχρις στιγμής, ψάχνω απεγνωσμένα στα κανάλια, στο ιντερνετ, στις εφημερίδες, στις ανακοινώσεις των κομμάτων, και μου προξενεί εντύπωση: Είναι η πρώτη φορά, που μέχρις στιγμής κανένας παλαιοημερολογίτης γέροντας ή όχι, απ’ αυτούς που πίνουν στην υγειά του Τσάρου και των Πασών, δεν αποκαλύφθηκε να το πρόβλεψε, να το είδε, να το προφήτεψε;

Μου πέρασε από το μυαλό, ότι αυτή η μεγάλη σύμπτωση –γιατί για καθαρή Σύμπτωση θα πρόκειται– οφείλεται στο ότι το αεροπλάνο το κατέρριψαν Ρώσοι ή φιλορώσοι, ρωσορθόδοξοι πάντως παλαιοημερολογίτες αδελφοί μας. Και για τον λόγο αυτό, δεν βρέθηκε στις συχνότητες και την εμβέλεια των προφητειών τους το θέμα. Πέρασε κάπου στα ψιλά.

Ύστερα όμως –σε δεύτερη βαθειά σκέψη- θαρρώ ότι βρήκα την απάντηση: Το έριξαν οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι, η Μέρκελ τέλος πάντων, ο Όξω από δω –Αντίχριστος της Ρώμης– ξέρεις τι εννοώ, για να ενοχοποιούσουν τους αθώους και αγνούς αδελφούς μας. Γιατί τους ζηλεύουν, τους φθονούν και δεν μπορούν να τους φθάσουν. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Εσύ ή κάποιος άλλος, άκουσε κάτι αξιόπστο για να μου φύγει και εμένα η αμφιβολία; Γιατί μέρες που ναι και με την ζέστη που ΄χει - και την υγρασία- δεν την αντέχω την αμφιβολία.

Ο σεμνός ανώνυμος αναγνώστης σου


15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/10/14

    Αχ αυτοί οι Ορθόδοξοι ντόπιοι και Σλάβοι, δεν έχουν [.........]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδεχομένως αν το έλεγε ο Παΐσιος να γινόταν πιο πιστευτό από τους Ορθόδοξους "αδερφούς" και Σλάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/10/14

    Ο Παΐσιος τα πάντα προφήτεψε τελικά. Τώρα φαίνεται και για το Ιράκ, και για την Συρία και το Κουρδιστάν...
    Αλλά. Και τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ:
    http://mhnpetaslefta.blogspot.gr/2014/10/paisios-gia-ton-polemo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)!"

    Τρέμε Ομπάμα! Η "Αρκούδα" ξύπνησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/10/14

    Το βλέμμα του κυρίου, μου φαίνεται πολύ... ορθόδοξο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/10/14

    Άλλη μια προφητεία από τον Παΐσιο εμφανίστηκε στο ίντερνετ από τους Ελληνορθόδοξους-Ρωσορθόδοξους... Αυτή τη φορά για τη Κύπρο: "O πόλεμος στη Κύπρο με τους Τούρκους θα γίνει για το νερό!". Λέει.
    Καλό χειμώνα αδελφοί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεοστεφείς φάλαγγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/10/14

    http://odos-kastoria.blogspot.gr/2008/03/blog-post_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Οι Έλληνες όμως καθημερινά πεθαίνουν και αφανίζονται. Αντιθέτως, οι λεγόμενοι "οικονομικοί μετανάστες" στη χώρα μας -μουσουλμάνοι δε κατά το θρήσκευμα- αυξάνονται και πληθύνονται. Έπειτα από λίγα χρόνια οι νέοι κατακτητές μας θα καθιερώσουν εθνικές επετείους για λογαριασμό τους και θα λένε: "28η Οκτωβρίου ...2034! Η άλωση της Ελλάδος ή η κατάκτηση της Ευρώπης ή ο θρίαμβος του Ισλάμ κατά των Ορθοδόξων κλπ." Τα εγγόνια σας μπορεί τότε να είναι και "γιουσουφάκια"! Ούτε ελληνόπουλα θα αισθάνονται πια, ούτε και ορθόδοξα χριστιανόπουλα!»

    Βυσνί θύελλα σούζα τ' αλογάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/10/14

    Δεν πας στην ευχή βρε Βιλλαρδουίνε που πήξαμε από "προφήτες" ! Α καν' καμιά δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος29/10/14

    Ποιος τα λέει αυτά Γ. Βιλλεαρδουίνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος29/10/14

    Αν κρίνω από την τελευταία φράση-σύνθημα, αυτά τα λένε οι οπαδοί της ΑΕΛ.
    Απ' Λάρ΄σα είσι Γοδ' ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος29/10/14

    "Διαβολική" φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ανώνυμοι

    Καταρχάς είναι λόγια του "τιτανομέγιστου" Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με αφορμή τον χθεσινό εθνικό εορτασμό.

    @Ανώνυμε που μου δείχνεις τον δρόμο προς εργασία, το σχόλιο είναι καθαρά ειρωνικό και με χιούμορ αλά Λαζόπουλου στις καλές του σατυρικές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Αν δεν το έπιασες, μετ' επιστροφής το εισιτήριο περί δουλειάς. Ή αλλιώς ξύδι που λένε!

    @ Τασούλης ο ηλεκτρολόγος

    Όχι φίλε, Καστοριανός βέρος. Θαρρώ από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στην πόλη. Απλά τέτοιος λόγος Μητροπολίτη, μόνο για σάτυρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εξού και τα λόγια του "ξάδερφου" των Δέκα μικρών Μήτσων!

    https://www.youtube.com/watch?v=g72BWaM8foM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος29/10/14

    Λέτε ό,τι θέτε, αλλά και τέτοιο χάλι σαν το χτεσινό στην παρέλαση...... Ποιος εξυπνάκιας είχε την ιδέα για κείνο το δείγμα εξέδρας; Και τι θέλανε να μας δείξουνε δηλαδή; Ότι δεν έχουμε θεοκρατία και βάλανε τη μανδάμ εκπρόσωπο της πολιτείας να στέκεται αφηψηλού και τον δεσπότη στο δρόμο;
    Δε λέω, για να μη στριμώχνονται ας βάζανε και τον Δήμαρχο, έναν στρατιωτικό και τη βουλευτίνα (καλά ο Βαγγέλης δεν πάει τώρα σ' αυτά, είναι ερωτευμένος, έχει άλλες προτερεότητες).
    Σάμπως δε χωρούσαν; Αλλά επίτηδες τα κάνει το κράτος για να τρίξει τα δόντια και να δείξει εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ