16.2.16

ΟΔΟΣ: Σοβαρή κρίση & υφέρπουσα διάσπαση


ΟΔΟΣ 8.10.2015 | 806

Άναυδοι (σύμβουλοι, θεατές κλπ) οι παρευρισκόμενοι στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα άκουσαν και είδαν, υπάλληλο του Δήμου Καστοριάς και μάλιστα τον καθ’ ύλη αρμόδιο ιχθυολόγο, που ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, που συζητούσε ζητήματα για την καθαριότητα της λίμνης, να απευθύνεται στον αντιδήμαρχο, κ. Λεωνίδα Παπαδημητρίου, αρμόδιο μεταξύ άλλων «για την εξυγίανση της λίμνης» και να του διευκρινίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι υπηρεσιακά δεν τον αναγνωρίζει. Θα ταίριαζε το «συγνώμη κύριε, ποιος είστε;».

Και ναι μεν ήταν ολοφάνερο, ή έστω ελπίζεται ότι ο εν λόγω δημοτικός υπάλληλος (που έχει την υπηρεσιακή ευθύνη για την  λίμνη) δεν εννοούσε ακριβώς αυτό που ακούστηκε, ότι ήθελε κάτι διαφορετικό να αναφέρει, αλλά αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το ότι με αφορμή αυτό το γεγονός, διαφάνηκε ότι σοβεί κρίση στο εσωτερικό της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Διότι, όχι μόνο δεν εκδηλώθηκε κάποια άμεση αντίδραση από πλευράς προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, ή και του ίδιου του δημάρχου Καστοριάς, προς υποστήριξη του κ. Λ. Παπαδημητρίου, αλλά και από τον ίδιο τον αντιδήμαρχο εκφράστηκαν ορισμένες αιχμές σχετικά με αθώες απορίες του στυλ «πώς είναι δυνατό να ασκούν κριτική σε εμένα μόνο και όχι στον δήμαρχο».

Οι αναφορές αυτές, παρά την γενικότητά τους, δύσκολα κρύβουν μια πικρία τουλάχιστον, αν όχι μια πραγματική κρίση. Σαν αυτές που παρατηρούνται σε κάθε περίπτωση ενηλικίωσης μιας πολιτικής σχέσης.

Εν κατακλείδι αυτής της κατάστασης που σηματοδοτεί υφέρπουσα διάσπαση και πρώιμα στάδια δυσφορίας και καχυποψίας, ο ίδιος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λ. Παπαδημητρίου –που ωστόσο παρουσίασε σειρά μέτρων που έχει λάβει ή προωθήσει- ζήτησε την απαλλαγή του από την αρμοδιότητα «εξυγίανσης» της λίμνης.

Επικαλούμενος το ότι η λίμνη δεν περιλαμβάνεται στην έννοια και την δικαιοδοσία του Δήμου, αφού γι’ αυτήν είναι συναρμόδιες και άλλες αρχές – υπηρεσίες, εξέφρασε με αυτό τον τρόπο την προφανή διαφωνία του για το ότι στο πρόβλημα της «εξυγίανσης» της λίμνης, εγκαταλείφθηκε μόνος.

Χωρίς συμπαράσταση – πολιτική κάλυψη, για ένα πρόβλημα ευρύτερο με προδιαγεγραμμένα πενιχρά αποτελέσματα κάθε προσπάθειας υπ’ αυτές τις συνθήκες.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Οκτωβρίου 2015, αρ. φύλλου 806


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/2/16

    "Και ναι μεν ήταν ολοφάνερο, ή έστω ελπίζεται ότι ο εν λόγω δημοτικός υπάλληλος (που έχει την υπηρεσιακή ευθύνη για την λίμνη) δεν εννοούσε ακριβώς αυτό που ακούστηκε, ότι ήθελε κάτι διαφορετικό να αναφέρει..."

    Αυτό εννοούσε, κ. Μπαϊρακτάρη, ο ιχθυολόγος-υπάλληλος, και αυτό ακούστηκε!!
    Κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι στο Δήμο Καστοριάς νοιώθουν [......]. Δυστυχώς ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, σιώπησαν στο προσβλητικό θέαμα.
    Δεν είναι να καμαρώνει κανείς για το επίπεδο των αιρετών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ