15.11.16

Λόγος & Αντίλογος




Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Είναι να γελάει ή να οικτίρει κανείς τους δασκάλους και καθηγητές όλων των βαθμίδων αριστερής (κομμουνιστικής, λέγε, κοπής), με την ιδεοληπτική τους εμμονή να θέτουν ως το πρωταρχικό και το… ιερότερο καθήκον τους πώς να διδάσκεται ο εμφύλιος στα σχολεία, ώστε οι μαθητές να ενημερώνονται… αντικειμενικά (με την ινστρουχτορική τους φυσικά διδασκαλία).

Οργάνωσαν λέει, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και διήμερο σεμινάριο-συνέδριο (;). Με το κάλυμμα της παιδαγωγικής διδακτικής βρίσκουν την ευκαιρία να δείχνουν σκηνές, εικόνες και φωτογραφίες του εμφυλίου και ανάλογα κομμουνιστικά κείμενα. Είναι έκπαλαι γνωστή η μέθοδος και η προπαγανδιστική τακτική τους. Λέγε, λέγε, λέγε! Κάτι μένει! Είναι το τροπάριό τους. Καταβλήθηκαν τόσες προσπάθειες, έγιναν τόσες υποχωρήσεις των αστικών κομμάτων και του αστικού κόσμου, να επικρατήσει ομόνοια, να παραμερισθούν τα μίση. Η ομόνοια, η απαραίτητη αυτή συνθήκη για την κοινωνία, την οποία τόσο τραυμάτισαν οι αριστεροί στην δεκαετία του 1940 (Δεκεμβριανά, άλλες συγκρούσεις και η ένοπλη επίθεση των κομμουνιστοσυμμοριτών κατά της πατρίδας 1946-1949).

Είπαμε, μετά την λήξη του απαισίου τριετούς πολέμου, ανάγκη να εισέλθει η χώρα στον δρόμο της ειρήνης και προόδου (όπως τα άλλα κράτη της Ευρώπης είχαν αρχίσει την αναδημιουργία του από το 1945). Οι διδάσκαλοι όμως της κατηγορίας αυτής δεν εννοούν να συνέλθουν, να συναισθανθούν πόσα δεινά επέφερε ο λεγόμενος εμφύλιος, των οποίων οι επιπτώσεις γίνονται αισθητές και σήμερα ακόμη. Αμετανόητοι αυτοί οι δάσκαλοι συντηρούν την μισαλλοδοξία και εμμένουν στην προπαγάνδα. Δεν μπορούν να χωνέψουν την συντριβή και την ήττα του λεγόμενου Δ.Σ.Ε. Δεν τους ενοχλεί;

Μικροί μαθητές Γυμνασίου, επιστρέφοντας στο σπίτι να λένε στους γονείς: Ο τάδε καθηγητής έτσι μας είπε, έτσι μας εξήγησε, γιατί είναι κομμουνιστής. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι γίνονται καταγέλαστοι και αυτοεξεφτελίζονται; Τους αρέσει, φαίνεται, το σισύφειο πάθημα, αφού έχουν γνώση οι φύλακες -οι γονείς- με τις ανάλογες δέουσες συμβουλές και ενημέρωση στα παιδιά τους.

Έπειτα, ποιαν αλήθεια και αντικειμενικότητα "φιλοτιμούνται" να διδάξουν; Αρχηγοί και καπεταναίοι του ΚΚΕ κατά καιρούς, και επώνυμα στελέχη του πόσες φορές ομολόγησαν τα λάθη τους; Θα χρειαζόταν αναφορά σελίδων, για να αναφερθούν ονόματα και γεγονότα. Να τους οικτίρει κανείς!...

Στην έδρα, στην κοιτίδα του κομμουνισμού, στην Ρωσία, κατέρρευσε το σύστημα, αυτοί όμως το συντηρούν, σαν την μούμια του Λένιν και του Στάλιν.

Να τελειώσω με την ομολογία του καπετάνιου Υψηλάντη (Αλεξ. Ρώσιου) στο βιβλίο του: Ευτυχώς που δεν νικήσαμε. Θα ήμασταν οι Έλληνες όπως η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Ρουμανία... τώρα βέβαια, είναι άλλο αλλά και σχετικό, ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί μας οδηγεί "προγραμματικά" και ολοταχώς.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Θεόφραστος ο Νεώτερος



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Ιουνίου 2016, αρ. φύλλου 838



Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ