6.12.17

Εν συντομία



⬛    Η πρόληψη των εκτάκτων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών-χιονοπτώσεων-παγετού) και η καλύτερη αντιμετώπισή τους, μέσα από τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και τον κοινό προγραμματισμό, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του δήμου Καστοριάς, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καστοριάς.
Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα ετοιμότητας και προετοιμασίας, αρμοδιοτήτων και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος, οι απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα φαινόμενα αυτά.

⬛    Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020 ενέταξε ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης το «Κέντρο δημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική στέρηση στο δήμο Εορδαίας» με προϋπολογισμό 3.712,877 ευρώ.

⬛    Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε η 5η διαπεριφερειακή συνάντηση των εταίρων του έργου Bridges στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe, στο οποίο η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας αε συμμετέχει ως εταίρος. Ο γενικότερος στόχος του έργου Bridges είναι η βελτίωση της εφαρμογής των στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης των Περιφερειών προκειμένου οι χρηματοδοτικοί πόροι που επενδύονται κατά την παρούσα προγραμματική περίοδο (2014-2020) να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το έργο Bridges έχει ξεκινήσει να υλοποιείται από την 1η Απριλίου του 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31/03/2021.

⬛    Θεσπίζεται σύστημα εκπαίδευσης και πιστοποίησης αγροτών στην «Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων», στόχος του οποίου είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς» μέσω του πιστοποιημένου κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης που διαθέτει, ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο παρέχοντας την δυνατότητα στους αγρότες να συμμετάσχουν στις υποχρεωτικές από το νόμο εξετάσεις πιστοποίησης. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 35,00 €. Περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2467025388.

⬛    Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς με αφορμή την διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. H ευαισθητοποίηση για την ενδοοικογενειακή βία και η ιδιαιτερότητα του ρόλου της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών, αποτέλεσε το θέμα της παρουσίασης με ομιλητές στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς.

⬛    Επτά μονόπρακτα της Νίνας Ράπη θα μεταφέρει στη σκηνή του A Small Argo full of Art, ο Αλέξανδρος Μιχαήλ μέσα από την παράσταση με τίτλο «Splinters», επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό την καλλιτεχνική του συνύπαρξη με τη συγγραφέα. Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο. Από 18 Δεκεμβρίου 2017 έως 30 Ιανουαρίου 2018. Πληροφορίες τηλ. 2105201684. Μετά την Αθήνα θα ανέβει στο θέατρο Τ της Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί από 5 έως 28 Φεβρουαρίου 2018.

⬛    Διημερίδα με τίτλο «Καλή ζωή χωρίς αλκοόλ; Γίνεται!», διοργάνωσε η ομάδα Ανώνυμων Αλκοολικών (Α.Α.) Καστοριάς με την βοήθεια και την υποστήριξη των μελών των ομάδων Α.Α. Γρεβενών, Πτολεμαΐδας, Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά.Περισσότερες πληροφορίες τηλ. 6909160907 mail: aakastoria@gmail.com.

⬛    Η Εθελοντική Εργασία Καστοριάς καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια συγκέντρωσης υλικών αγαθών που χρειάζονται οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όσοι θέλουν μπορούν να προσφέρουν είδη χειμερινής ένδυσης και υποδήματα σε καλή κατάσταση (ανδρικά), είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια), απορρυπαντικό, τηλεκάρτες, γάντια μιας χρήσης και αντισηπτικά υγρά. Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνεται έως τις 15 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 με 14:00. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2467350200, 2467350201, 2467350216.

⬛    Στις εγκαταστάσεις της αντιδημαρχίας Τουρισμού & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (Αθ.Διάκου 1, πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας), λειτουργεί εργαστήρι για την κατασκευή του εορταστικού διακόσμου των καρναβαλιών. Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια, μπορούν να επισκέπτονται την αντιδημαρχία κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 19:00 έως 22:00.

⬛    Η παράσταση "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στην ΕΔηΚα αναβάλλεται.

⬛    Δύο ακόμη λύκοι από την Σερβία μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο καταφύγιο του Αρκτούρου όπου θα ζουν στο εξής.

⬛    Θετική έκβαση είχε η επιχείρηση διάσωσης από μέλη του Αρκτούρου, αρκούδας που είχε πιαστεί σε παγίδα για αγριογούρουνο σε περιοχή κοντά στον οικισμό Περιβολάκι Γρεβενών.

⬛    Η Ελληνοαμερικανική ένωση Καστοριάς γιόρτασε την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ