1.12.18

Διυλίζοντας




ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ στιγμιότυπο δεν ανήκει στην ΟΔΟ. Συνοδεύει όμως (χωρίς την απαλοιφή των προσωπικών χαρακτηριστικών του αστυνομικού) σε σχετική ηλεκτρονική ανάρτηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία δεν ανακοινώνεται απλά η επιβολή προστίμου, αλλά παραινούνται οι οδηγοί να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους στην Καστοριά, στις θέσεις που προορίζονται για τα οχήματα ατόμων με ειδικές ικανότητες (ΑΜΕΑ).

«ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ» θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, εάν.

ΕΑΝ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ επιβολή προστίμου δεν εγείρει απορίες για το κυριολεκτικό αλαλούμ σε κυκλοφοριακό, ιδίως τις ώρες αιχμής (αλλά όχι μόνο σ’ αυτές) και σε επίπεδο στάσης και στάθμευσης.

ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ, οπωσδήποτε πάντως σε καίρια, κεντρικά, πολυσύχναστα (όσα έμειναν) σημεία των παραλιακών, εμπορικών και κεντρικών σημείων της Καστοριάς.

ΑΚΟΜΗ και μπροστά σε σούπερ μάρκετ (που ουδόλως ελέγχονται τα ίδια ή οι οδηγοί – πελάτες για το αδιαχώρητο που προκαλούν), σε φαρμακεία, μπροστά σε fast food, σε περίπτερα, σε καφετέριες και μπαράκια στα οποία ειδικά, εποχούμενοι οδηγοί διέρχονται και μία και δύο και δέκα φορές ακόμη και για το θεαθήναι.

ΣΥΧΝΕΣ παραβάσεις ακόμη και του ερυθρού σηματοδότη, σταθμεύσεις οχημάτων όχι μόνο σε σημεία που υπάρχει απαγορευτική σήμανση, αλλά ακόμη και  επάνω σε πεζοδρόμια, σε διαβάσεις πεζών, στην μέση του δρόμου, ακόμη και σε πλατείες.

ΔΙΠΛΟΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ σε πολλά σημεία και συνεχής παρεμπόδιση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων (ΙΧ, λεωφορείων,  ασθενοφόρων…), ακόμη και πλησίον του αστυνομικού μεγάρου Καστοριάς.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ συχνά μοιάζει ανεξέλεγκτη.

ΩΣΤΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ να έχει βεβαίως την χωριστή της αξία, αλλά να δημιουργεί ερωτηματικά για τον κώνωπα που διυλίζεται, την στιγμή που η κάμηλος – δεν φαίνεται στην φωτογραφία– καταπίνεται.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 952

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/12/18

    Η κάμηλος καταπίνεται πανεύκολα, και καθημερινά!
    Το θεαθήναι, πάνω απ' όλα! Αυτός είναι, δυστυχώς, ο τόπος που ζούμε. Όσοι μείναμε φυσικά εδώ, και αντέχουμε, ακόμη, παρόμοιες υποκρισίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ