16.12.18

Δραγούμεια 2018



Οι εκδηλώσεις για τα Δραγούμεια 2018 οργανώθηκαν φέτος από τον σύλλογο Α.Π.Ε.Σ. "Ομόνοια" Βογατσικού με μεγάλη επιτυχία και διήρκησαν μία εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε την Πέμπτη 16 Αυγούστου, με την θεατρική βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Χρυσόστομου Τζημάκα.

Μολονότι είχε βρέξει το απόγευμα και το βραδάκι ήταν αρκετά δροσερό η αυλή του σχολείου ήταν και πάλι γεμάτη καθώς η Θεατρική Ομάδα Βογατσικού, μετά από επιτυχίες ετών, έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των Βογατσιωτών, αλλά και των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου του συλλόγου Α.Π.Ε.Σ. "Ομόνοια" κ. Γλύκας Δεληγιάννη-Ρίζου, η οποία αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για την αγάπη του Χρυσόστομου Τζημάκα για την γενέθλια γη του και την επιθυμία του και οργανώσει τα πρώτα Δραγούμεια το 2006 και να τα καθιερώσει κάθε χρόνο σαν το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Νίκο και Σάσα Νάτσινα για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού.

Η φετινή παράσταση, μια δροσερή κωμωδία των Ν. Τσιφόρου – Π. Βασιλειάδη «Η κυρία του κυρίου», με έξυπνο σενάριο, σπιρτόζικο διάλογο, παρανοήσεις και γκάφες, διακωμωδεί μια μεγάλη κοινωνική πληγή. Το λάδωμα των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Οι συγγραφείς δεν το εγκρίνουν αλλά ούτε και το καταδικάζουν. Μένει στο κοινό να κρίνει αν θα πρέπει να πολεμηθεί κάθε του μορφή για να απαλλαγούμε από τη μάστιγα αυτή που χρόνια μας δυναστεύει.

Οι νεαροί ερασιτέχνες ηθοποιοί ανέβηκαν στο σανίδι με αυτοπεποίθηση επαγγελματία. Ταυτίστηκαν με τόση άνεση, ο καθένας με τον ρόλο του, που όχι μόνο απέδωσαν εξαιρετικά τον κάθε χαρακτήρα, αλλά ενσωμάτωσαν στην παράσταση και δικές τους ξεκαρδιστικές ατάκες, που έδεσαν απόλυτα με τον διάλογο των συγγραφέων.

Φέτος, πήραν μέρος στην παράσταση και νέα άτομα. Τέσσερα νεαρά κορίτσια που αγκαλιάστηκαν από τους παλιούς, καθοδηγήθηκαν και δέθηκαν μαζί τους ώστε η πρώτη τους εμφάνιση στη σκηνή να μην έχει την απειρία και το τρακ του πρωτοεμφανιζόμενου, αλλά τον αέρα του έμπειρου.

Το κοινό απόλαυσε την παράσταση, γέλασε πολύ και χάρισε στους ηθοποιούς, για την χαρά που του πρόσφερε, ένα ζεστό, μακρύ χειροκρότημα.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Σάσα Τζημάκα-Νάτσινα
Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Νάτσινας-Σάκης Μπλιάγκας
Καλλιτεχνική επιμέλεια σκηνικών: Γιώργος Μπλιάγκας
Κουστούμια: Σάσα Τζημάκα-Νάτσινα
Κομμώσεις: Βάσω Καπαχτσή

Έπαιξαν με την σειρά εμφάνισης:
Εύα Καλούλη: Γεωργία Μπλιάγκα
Αγγέλα Φέρτη: Κατερίνα Δίγκα
Αγλαΐα-συγκάτοικος του ζεύγους Καλούλη: Κική Κανδύλη
Σταματίου-επιθεωρητής της εταιρίας: Κώστας Καπαχτσής
Μηνάς Καλούλης: Γιώργος Μήκας
Νεαρή Γουναράδικου: Δήμητρα Καπαχτσή
Μπάμπης Φέρτης: Γιάννης Μπλιάγκας
Ντελάκης-Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας: Βαλάντης Οικονόμου
Κυρία Καραδήμου: Βασιλική Καπαχτσή
Νιόβη: Ελπίδα Καπαχτσή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ