26.1.19

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους ΟρεστικούΚαθησυχαστική η διοίκηση του Δήμου Άργους Ορεστικού, αναφορικά με τα δεκάδες κρούσματα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, σε συμπολίτες μας που διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας και το νοσοκομείο, το απόγευμα της Παρασκευής.

Παρότι η πρώτη ανακοίνωση εκδόθηκε τουλάχιστο 5 ώρες από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων και με δεδομένη την δυσκολία για άμεσο μικροβιολογικό έλεγχο είναι φανερό πως βρισκόμαστε μπροστά σε επανάληψη του σκηνικού του καλοκαιριού, όπου αντί για συνεργασία των υπηρεσιών και προληπτικές ενέργειες για την προστασία του κοινού, βλέπουμε την απουσία της περιφέρειας και την πλειοδοσία του δήμου σε επιστημολογικές αναφορές, χωρίς τις απαιτούμενες συστάσεις αποφυγής χρήσης πόσιμου νερού.

Ενημερωθήκαμε για τον "ενδελεχή μακροσκοπικό έλεγχο ... από το εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου" το οποίο δεν διαπίστωσε πρόβλημα με το νερό, διαπιστώνει όμως 0,15mg/l υπολειμματικότητα χλωρίου, δηλαδή 25% χαμηλότερη από την απαιτούμενη (0,2mg/l ), σύμφωνα με τις οδηγίες για τη διασφάλιση της ποιότητας πόσιμου νερού στα άκρα του δικτύου.

Τελικά τι είναι πιο σημαντικό, ο καταλογισμός ευθυνών ή η προστασία του αγαθού της υγείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ