12.1.19

Μητσοτάκης: Εκτυλίσσονται πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές

Τη δέσμευσή του ότι ακόμη κι αν η ΝΔ στις επόμενες εκλογές είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει συνεργασίες, επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Συνέδριο της Δράσης και κάλεσε σε συμπαράταξη όλες τις δυνάμεις που αντιστάθηκαν «στον λαϊκισμό» της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα κομματικά στελέχη της Δράσης «ώστε να είναι πλάι μας στην επερχόμενη εκλογική μάχη» και πρόσθεσε ότι «η πολιτική συγκυρία απαιτεί οι επόμενες κάλπες να αναδείξουν μια κυβέρνηση που θα αποτυπώνει τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στη βάση ενός σοβαρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου. Θα διεκδικήσουμε τη σύμπλευση με δυνάμεις και προσωπικότητες που, χωρίς να ανήκουν στο κόμμα μας, θα είναι διατεθειμένες να στηρίξουν τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Απευθύνομαι, λοιπόν, στις Ελληνίδες και στους Ελληνες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές τους επιλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην χθεσινή του συνάντηση με την Αγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι τής μετέφερε την πραγματικότητα στη χώρα:

«...Δεν θα μπορούσα να το κάνω όταν λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές- παρακολουθούμε στη χώρα μας πρωτοφανείς επιθέσεις κατά της διάκρισης των εξουσιών, της δημοκρατικής λειτουργίας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Επανέλαβα, επίσης, τη σταθερή διαφωνία μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για ένα συνολικό λάθος, που έγινε σε λάθος στιγμή και με λάθος τρόπο και που αντί να λύνει ένα παλαιό πρόβλημα δημιουργεί νέα -και στις δύο χώρες. Οχι μόνο γιατί η αναγνώριση "μακεδονικής" ταυτότητας και γλώσσας ποτίζει τον αλυτρωτισμό και απορρίπτεται από τους Ελληνες. Αλλά και γιατί τα ίδια τα κείμενα της συμφωνίας, όπως η χρήση και η ερμηνεία τους από τους γείτονες, ξυπνούν ήδη ακραίες φωνές και ξεπερασμένους εθνικισμούς και στις δύο πλευρές. Το ίδιο σαφής υπήρξα για το μεταναστευτικό αλλά και για την ανάγκη υπεράσπισης των συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Για τις ευθύνες της Ενωσης. Αλλά και για τα όσα σκοτεινά συμβαίνουν με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να έχουμε οδηγηθεί στο δράμα της Μόριας και των νησιών μας. Μίλησα, όμως, και για την ελληνική οικονομία. Ορισμένοι στην Ευρώπη εθελοτυφλούν μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει και σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία: «Η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται από τις παλινδρομήσεις και τις κωλοτούμπες των δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων. Ενώ στο παρασκήνιο εκτυλίσσονται πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές, "πρόθυμους" να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή. Ολα αυτά, ενώ Τσίπρας και Καμμένος ασχολούνται μόνο με το πώς θα αγκιστρωθούν για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους. Κάτι που εξηγεί γιατί ετεροκαθορίζονται σε όλα. Ακόμη και η προαναγγελθείσα και η υποτιθέμενη αδιαπραγμάτευτη παραίτηση του υπουργού Αμυνας μπήκε στον πάγο λόγω της επίσκεψης Μέρκελ. Ενώ την επομένη, πήρε και νέα παράταση δήθεν λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό, αλλά στην πραγματικότητα λόγω μιας σκανδαλώδους τροπολογίας που επιδιώκει να ψηφιστεί από τη Βουλή».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι τόσο οι εξελίξεις στην οικονομία όσο και ο θεσμικός κατήφορος του ΣυΡιζΑ επιβάλλουν την άμεση προσφυγή στις κάλπες και εξήγησε:

«Γιατί εκτός από το Κράτος Δικαίου και τη δημοκρατική τάξη απειλείται πια και η αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου. Οι συνεχείς πρωθυπουργικές παλινωδίες τραυμάτισαν, εκτός από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και το αξίωμα του. Αυτές η κακοφορμισμένες σχέσεις μεταξύ αυτών που κυβερνούν, αυτό το χυδαίο θέατρο που παίζεται σε δημόσια θέα, αυτή η νοσηρή εξάρτηση από την καρέκλα, μετατρέπει την άσκηση πολιτικής σε ένα συνονθύλευμα πανικού και συμφερόντων. Η χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται σε μια ευκαιριακή κυβερνητική πλειοψηφία-κουρελού από πολιτικούς καρεκλολάγνους. Και δεν μπορεί η συμπεριφορά του πρωθυπουργού και των υπουργών του να προσβάλλει έναν ολόκληρο λαό».

Συνεχίζοντας είπε ότι θα λέει «όχι» στην Ευρώπη και ότι οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν από την κυβέρνησή του. Ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης:

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπέγραψε πρόθυμα κάποιους δυσβάσταχτους αριθμητικούς στόχους. Εμείς ωστόσο δεν υπογράψαμε τίποτα σε ό,τι αφορά τα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για αυτούς. Εκείνος κατέφυγε στη υπερφορολόγηση διαλύοντας την πραγματική οικονομία. Εμείς, αντίθετα, θα φέρουμε χρήματα στα δημόσια ταμεία με μαζική προσέλκυση επενδύσεων, με μείωση φόρων και δαπανών και με ανάπτυξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ