19.2.19

Λόγος & Αντίλογος




Είπαν... Ακροβολισμοί.

◆ 18-10-2018. Σε άρθρο της εφημερίδας «Ο Γέρμας» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η 28η Οκτωβρίου 1940 στο χωριό «Ο Γέρμας» επιστρατεύτηκαν 100 νέοι άνδρες που είχαν στρατεύσιμη ηλικία. Σήμερα, ακόμη και στο μεγαλύτερο χωριό του νομού μας θα είναι εξαίρεση αν βρείτε 25-30 στρατεύσιμους άνδρες. Εν άλλοις λόγοις οξύτατο προβάλλει από ετών το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας και μετά από μισόν αιώνα οι στατιστικές θα δίνουν στην Ελλάδα πληθυσμό 3,5-5 εκατομμυρίων ψυχών, με ό, τι αυτό θα συνεπάγεται για την εξέλιξη και τύχη του ελληνισμού.
Ιδού ο εθνικός προβληματισμός των εκάστοτε ιθυνόντων και των κομμάτων όλων της πολιτείας. Αν υπάρξει ανάπτυξη και ανοιχθούν θύρες για θέσεις εργασίας, ασφαλώς οι νέοι μας θα ενθαρρύνονται να παντρεύονται. Έπειτα, όλα τα κόμματα να συναινέσουν για κίνητρα και ενίσχυση της οικογένειας – παράλληλα με την Εκκλησίας μας- και ιδιαίτερα των τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών. Και να παύσουν, να σιγήσουν επιτέλους τα ιδεολογήματα και οι αρρωστημένες αντιλήψεις των δήθεν εξελιγμένων και «μοντέρνων» κατά του θεσμού του γάμου, καθώς πιθανόν να επηρεάζουν τις σκέψεις των νέων.

◆ 17-10-2018 Π. Καμμένος –Κοτζιάς. Με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, που «αδειάζει» τον Υπ.Εξ, ο κ.Κοτζιάς θα φέρνει στο νου του τον Έκτορα νεκρόν, να τον σέρνει δεμένον στο άρμα του ο Αχιλλεύς, και ασφαλώς δε θα του αρέσει η εικόνα του.

◆ 18-10-2018 (Από το βιβλίο: τα δύο ΒΒ). «Στο Ημερολόγιό του ο Ιω. Μεταξας σημειώνει ότι γύριζε στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου, για να διαπιστώσει ο ίδιος –ιδίοις όμμασι– πώς ζει ο κόσμος μακριά από το μεγαλοπρεπές κέντρο». Πόσο επίκαιρο φαντάζει, ιδίως στη σημερινή οικονομική κρίση. Υπάρχουν και σήμερα «μεγαλοπρεπείς», πλούσιοι, ισχυροί του χρήματος, εύποροι. Στην γειτονία τους όμως, λίγο παραπέρα, κάποια παιδιά κοιμούνται νηστικά. Αυτού του είδους εμπειρίες, όμοιες με εκείνες στο Λονδίνο του αειμνήστου Ιω. Μεταξά (που βροντοφώνησε το ελληνικό, το εθνικό ΟΧΙ- θα γιορτάσουμε σε λίγες μέρες), οφείλουμε να αποκτούμε όλοι και, κατά το δυνατόν, να ανακουφίζουμε τη φτώχεια, όπως πράττει η Εκκλησία και στην πόλη μας και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

◆ 14-10-2018 Πώς τα διαμαρτυρόμενα και μή συμφωνούντα με την «Συνθήκη» των Πρεσπών κόμματα, προεξαρχούσης της Ν.Δ. – δεν ζητούν εισέτι την απομάκρυνση και αντικατάσταση του μεσολαβητή κ. Νίμιτς αναφανδόν μεροληπτούντος υπέρ των Σκοπίων και την Ελλάδα αδικούντος. Άλλωστε και το όνομά του παραπέμπει σε σλαβική (!) καταγωγή και τούτο ασφαλώς παίζει ρόλο για την σχεδόν εκπεφρασμένη θέση του υπέρ των Σκοπίων. (Η λ. αντικειμενικός είναι άγνωστη για τον εν λόγω μεσολαβητή διπλωμάτη).

◆ Αναφερόμενος σε άρθρο του στην «ΟΔΟ» 11-10-2018 «Το πλαφόν» ο σεβαστός κ. Δημ. Καραμήτσος σημειώνει: Κατά την υποθήκη της Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου (Έλληνος). Παρένθεση! Ο νοών νοείτω. Μήπως και για κάποιους άλλους θα έβαζε εύκολα όμοια παρένθεση ο εν λόγω αρθρογράφος;

 Ευχαριστών δια την φιλοξενία
 Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Οκτωβρίου 2018, αρ. φύλλου 957



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ