13.5.19

Αστυνομικό δελτίο



● Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καταστράφηκαν με μέριμνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ουσίες που προέρχονταν από υποθέσεις που χειρίσθηκε ηυποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς.
Ειδικότερα, καταστράφηκαν 949 κιλά και 484,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και 8 κιλά και 167,7 γραμμάρια ηρωίνης, με καύση σε υψικάμινο στο εργοστάσιο του ΑΗΣ Καρδιάς.  Η καταστροφή πραγματοποιήθηκε ενώπιον επιτροπής, στην οποία προέδρευε η αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καστοριάς και συμμετείχαν ως μέλη οι προϊστάμενοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς.

● Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 6 Μαΐου σε περιοχή της Καστοριάς, συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός, διότι εισήλθε παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης 5 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 €, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

● Τις πρωινές ώρες την Τρίτη 7 Μαΐου, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 35 ετών, διότι παρέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης 5 μηνών και χρηματική ποινή 1500 ευρώ για νομοθεσία περί αλλοδαπών.

● Στις 3-5-2019 συνελήφθη 52χρονος αλλοδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του αποφάσεις του Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, του Πλημμελειοδικείου Κατερίνης και του Εφετείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης 2ετών και 8 μηνών και χρηματική ποινή  3.000 € για παραβάσεις περί αλλοδαπών, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακής βίας.

● Στις 03-05-2019 συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης 5 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 € για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

● Συνελήφθησαν στις 3-5-2019 το απόγευμα στην Καστοριά, πέντε αλλοδαποί, ηλικίας από 20 έως 55 ετών, για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε περιοχές του Γράμμου δύο ομάδες αλλοδαπών να προβαίνουν στην εκρίζωση και συλλογή αρωματικού-θεραπευτικού φυτού φέροντας μαζί τους ίππους και να έχουν εκριζώσει και συλλέξει ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, συνολικού βάρους 182 κιλών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

● Συνελήφθη στις 02-05-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, 58χρονος ημεδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τεσσάρων αλλοδαπών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε ο 58χρονος να μεταφέρει με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εξωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 30,23,24 και 19 ετών, διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Κατασχέθηκαν το Δ.Χ.Ε. όχημα, το χρηματικό ποσό των 390 €, οκτώ κινητά τηλέφωνα και οκτώ κάρτες sim.

● Τις βραδινές ώρες της 30-04-2019 συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 €, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

● Στις 29-04-2019 σε περιοχή της Καστοριάς, συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, διότι αφού παραβίασε την είσοδο οικίας 88χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, εισήλθε εντός αυτής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

● Στις 30-04-2019 συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

●Συνελήφθη στις 29-04-2019 σε περιοχή της Καστοριάς, 44χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της. Κατασχέθηκαν πέντε ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν συνολικά 50 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 72 κιλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ