24.5.19

Το Σκάκι



14. Nc3   a6

Οι «επανεκκινήσεις» και οι «ανανεώσεις» 

της προεκλογικής περιόδου



● Πρώτη επανεκκίνηση, όταν δήλωσαν δημοσίως ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Δεύτερη επανεκκίνηση, όταν παρουσίασαν το λογότυπο και τους πρώτους υποψηφίους. Τρίτη επανεκκίνηση, όταν άνοιξαν τα εκλογικά τους κέντρα. Τέταρτη επανεκκίνηση, οι ατέλειωτες φωτογραφήσεις και τα δελτία τύπου. Πέμπτη επανεκκίνηση, όταν παρουσίασαν γενικώς και αορίστως τις θέσεις τους. Έκτη επανεκκίνηση, όταν εγκαινίασαν επισήμως τα εκλογικά τους κέντρα. Έβδομη επανεκκίνηση, όταν δημοσιοποίησαν κάποιες αόριστες και πάλι προτάσεις για το καλό των πολιτών και γενικά του δήμου. Όγδοη επανεκκίνηση, εν αναμονή…
Ούτε ο Στουρνάρας δεν έχει κάνει τόσες επανεκκινήσεις για την ελληνική οικονομία, που συνεχώς επανεκκινείται.

● Παρά τις τόσες επανεκκινήσεις, συγκεκριμένο πρόγραμμα για το δήμο Καστοριάς δεν έχει παρουσιάσει κανένας από τους υποψηφίους «μνηστήρες» της. Μία δέσμευση, ένα έργο συγκεκριμένο βρε παιδί μου, που το έχει άμεσα ανάγκη η πόλη, και να δεσμευτούν «αντρίκια» να το υλοποιήσουν άμεσα. Όχι όμως, όπως φερ’ ειπείν την δέσμευση του Ανέστη Αγγελή για το δεύτερο Κοιμητήριο, που επιβεβαίωνε συνεχώς και επανεκκινούσε ο κ. Κωτούλας και η κ. Αντωνίου κάθε τρεις και λίγο. Χάσαμε την αρίθμηση μ’ αυτήν την επανεκκίνηση.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε την επανεκκίνηση του δήμου μας».
Γ. Κορεντσίδης 

● Ο νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετκανάς κάνει και αυτός μία ακόμα επανεκκίνηση ως υποψήφιος δήμαρχος αυτή τη φορά, αφού πρώτα συνεργάστηκε με τον Λάζαρο Κλετσίδη, Δημήτριο Παπουλίδη, Γεώργιο Καπαχτσή, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη και τοποθετήθηκε σε θέσεις ευθυνών, νόμιμα αμειβόμενες, για σειρά ετών, και συνεπώς έχει παραστεί αν δεν έχει συμβάλει άμεσα ή έμμεσα, όσο λίγοι άλλοι σημερινοί υποψήφιοι στην σημερινή (δραματική) κατάσταση της Καστοριάς.

● Τριάντα χρόνια μετά την σύστασή της, η ΔΕΥΑ Καστοριάς φέρεται ακόμη καταχρεωμένη, με δυσθεώρητα ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ (γύρω στα 7.500.000,00 € σε τράπεζες και υπηρεσίες, από δάνεια παλιότερων εποχών αλλά και επιπλέον 1.515.000,00 € οφειλές προς την ΔΕΗ -μόνο για το τελευταίο χρονικό διάστημα).

● Για να μην ξεχνούμε όταν πίνουμε “φθηνό καθαρό υγιέστατο” νερό: η αντιμισθία του προέδρου της ΔΕΥΑΚ είναι 1.710 ευρώ.

● Δεν χρειάζονται πλέον οι δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για τους νομούς και τις πόλεις που συμμετέχουν στο «στοίχημα». Απλά «ποντάρεις το άλογο» που θεωρείς ότι θα κερδίσει την κούρσα.
Είναι γιατί η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, το έριξε στον τζόγο.

● Άσχετο: Η αντιμισθία του δημάρχου είναι  3.420,00 €

● Κάτι σαν απειλή (;) ακούγεται το όνομα του νέου συνδυασμού, σαν τίτλος ταινίας θρίλερ (;), «Τελευταία ευκαιρία» ή σαν υπενθύμιση ότι «δεν πάει άλλο», πόσο ακόμα να συνεχιστεί η πτώση της Καστοριάς. Αυτά δε τα τρία χρώματα (κόκκινο, πράσινο, μπλε) σε όλα τα εμβλήματα των συνδυασμών για να πείσουν ότι είναι ανεξάρτητοι, ότι δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό κόμμα ή έχουν στον συνδυασμό τους υποψηφίους από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, δείχνει έλλειψη πρωτοτυπίας ή ότι έχουν τον ίδιο σχεδιαστή.Έμβλημά της «Τελευταία ευκαιρίας»: ένα QR γραμμωτό κώδικα  και υπότιτλο «Scan me». Στο κέντρο του κώδικα έχουν τοποθετήσει όλο τον νομό: και τον Δήμο Άργους Ορεστικού και τον Δήμο Νεστορίου.

«H Τελευταία Ευκαιρία είναι μια σοβαρή κομεντί για ενήλικες, κατά τόπους σκοτεινή, λόγω των σιωπών και του τόνου της».
Κριτική της ταινίας

● Μία άλλη επιτυχημένη αντιδήμαρχος του κ. Ανέστη Αγγελή, η κ. Ματούλα Αντωνίου, είχε δηλώσει πριν τρεις μήνες ότι «αν ο κ.Αγγελής θέλει να κατέβει στην εκλογική αρένα, σίγουρα θα ξαναβγεί δήμαρχος». Τώρα που δεν ξανακατεβαίνει φέρεται να δήλωσε ότι αν κατέβει ο άλλος επιτυχημένος αντιδήμαρχος κ. Σωκράτης Λιάνος θα κατέβει και η ίδια.

● Αφού ξανακατεβαίνουν όλοι οι επιτυχημένοι «Εν τιμή» σε διάφορους συνδυασμούς, θα ήταν καλύτερα να κατεβούν πάλι όλοι μαζί με μπροστάρη και πάλι τον «Εν τιμή» επιτυχημένο δήμαρχο κ. Ανέστη Αγγελή (λέμε τώρα).

Είμαστε οι κούφιοι άνθρωποι / Είμαστε οι παραγεμισμένοι άνθρωποι / Που σκύβουμε μαζί / Καύκαλα μ’ άχερα γεμάτα. Αλίμονο!
Τ.Σ.Έλλιοτ σε μτφρ. Γ.Σεφέρη 


● «Ένας νέος κύκλος για το Δήμο Καστοριάς και τους δημότες του. Ένας νέος κύκλος ανθρώπων, ιδεών, προτάσεων, λύσεων. Γιατί όλοι συμφωνούμε, λίγο πολύ, ότι ο τόπος μας χρειάζεται ανανέωση προσώπων, αντιλήψεων και πρακτικών» 
Γ. Κορεντσίδης

Αυτή την «ανανέωση» θα φέρει με την συνεργασία των ίδιων αντιδημάρχων του Αγγελή; Δηλαδή με τους «Εν τιμή» αντιδημάρχους  Κωτούλα, Ζήση και  Λίτσκα; Δηλαδή τώρα, μετά πέντε χρόνια, θα «σηκώσουν τα μανίκια» και θα παράγουν έργο; Ποιοι φταίνε τελικά για την ομολογουμένως οριακή κατάσταση του Δήμου Καστοριάς; Η φουκαριάρα η μάνα μου; «Νίπτουν τας χείρας» σαν Πόντιοι Πιλάτοι (είναι και Σαρακοστή θε μου συγχώρα με) και φτου κι απ’ την αρχή».

● Ο κ.Λάζαρος Ζήσης αφού σύμφωνα με τις φήμες αναζήτησε «πολιτική στέγη» ως περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Κασαπίδη και δεν ευδοκίμησε αυτό, επέλεξε τη δεύτερη επιλογή ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κορεντσίδη.

● Η στήλη θυμάται τον κ. Δ. Κωτούλα, πρώην αντιδήμαρχο τεχνικών έργων της νυν δημοτικής αρχής, ο οποίος ήταν ο πρώτος που παραιτήθηκε από την ομάδα Αγγελή, με κατηγορηματικές αλλά αναιτιολόγητες δηλώσεις, που υπερέβησαν το μέτρο (κοινώς χάθηκε η μπάλλα): «Κοντεύω να σιχαθώ την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν θέλω να ξανασχοληθώ», είπε.

● Ξανασχολείται όμως και μάλιστα με το σύνθημα «τώρα είναι η ώρα για δουλειά». Τότε προφανώς, ήταν μόνο θέμα «τιμής» και δεν είχε πολλή δουλειά να κάνει, αν κρίνουμε από τον 1ο Απολογισμό Τεχνικών Έργων του Δήμου Καστοριάς (2015-2016), που ως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων μας τοποθέτησε, εκτός των άλλων, και «σημαίες βυζαντινές και ελληνικές στις εισόδους της Πόλης» (το «π» κεφαλαίο). Α! και ένα άλλο τεχνικό έργο την «κατασκευή βυζαντινής πόρτας σε αποθήκη του κάστρου». Βεβαίως.

● Τότε είχε δηλώσει ότι αδίκως κατηγορήθηκε ότι συνεργαζόταν με την βουλευτίνα κ. Μ. Αντωνίου εις βάρος του κ. Α. Αγγελή. Προφανώς αδίκως θα κατηγορηθεί και σήμερα ότι συμπεριλαμβάνεται σε ένα ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται κατά τα φαινόμενα, από την κυρία Αντωνίου.

Αλλά έτσι είναι αυτή η «σιχαμερή τοπική αυτοδιοίκηση».

Καλή Ανάσταση Ελλάδα
Όπου και να ‘σαι


Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.

Δημοσιεύθηκε στις 18 Απριλίου 2019, αρ. φύλλου 982





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ