26.3.20

25

Στους τρεις οι νεκροί μέσα σε μία ημέρα - Ο 24ος νεκρός είναι ένας 64χρονος από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης - Πριν λίγες μέρες είχε πεθάνει και ο 90χρονος πατέρας του - Ο 25ος νεκρός είναι ένας 70χρονος από τη Γλυφάδα - Νωρίτερα το πρωί πέθανε από τον κορωνοϊό ένας 46χρονος στρατιωτικός από την Ξάνθη.


Στους 25 έφθασε ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από τον φονικό ιό, καθώς μόνο σήμερα έφυγαν από τη ζωή τρεις άνθρωποι.
Και 24ος ασθενής του κορωνοϊού στη χώρα μας κατέληξε σήμερα, καθώς έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό. Πρόκειται για 64χρονο άνδρα από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης -ένα από τα χωριά που έχουν τεθεί εδώ και αρκετές μέρες σε πλήρη καραντίνα- ενώ μάλιστα πριν λίγες μέρες είχε πεθάνει και ο 90χρονος πατέρας του.
Ο 64χρονος άνδρας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για 8 - 9 μέρες.
Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος στο protothema. gr «τις τελευταίες πέντε ημέρες 14 άτομα από τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά έχουν διακομισθεί στη Θεσσαλονίκη στο ΑΧΕΠΑ και έως το βράδυ αναμένεται να διακομισθούν άλλοι πέντε».
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου επιβεβαίωσε στον Σκάϊ ότι έφυγε από την ζωή ένας κάτοικος της περιοχής 70 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Με κορονοϊό νοσηλεύεται και η σύζυγός του αλλά όχι σε κρίσιμη κατάσταση.
Στρατιωτικός από Ξάνθη και παθολογικά παχύσαρκος ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα
Tο αμέσως προηγούμενο θύμα από τον κορωνοϊο ήταν ένας στρατιωτικός που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος στρατιωτικός με καταγωγή από την Ξάνθη άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης.
Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για έναν 46χρονο ανθυπασπιστή τεχνικού που δεν είχε υποκείμενο νόσημα.
Την Τετάρτη είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή άλλοι δύο άνθρωποι στην Ελλάδα: Ένας 42χρονος Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη και ένας ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης και ζούσε σε περιοχή του δήμου Μύκης.
Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τετάρτης, ανέρχονται στα 821 με 134 συμπολίτες να νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι.

πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ