28.3.20

Ενισχύεται το νοσοκομείο Καστοριάς



5 νεκροί και 44 κρούσματα

Μέτρα για την ενίσχυση του νοσοκομείου Καστοριάς, όπου το βράδυ της Παρασκευής έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό ένας ακόμη ηλικιωμένος, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε», ανέφερε.

«Έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας διευθυντής καρδιολογίας, ένας επιμελητής α΄ γενικής ιατρικής, μία διευθύντρια παθολογίας, ένας επιμελητής β΄ γενικής ιατρικής, ένας διευθυντής ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής α΄ μικροβιολογίας, 10 αγροτικοί ιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι ιατρικών εργαστηριών, μία εργαζόμενη για βοηθητικό-γευιονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος καθαριότητας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Επίσης ανακοίνωσε ότι στο νοσοκομείο Καστοριάς έχουν αποσταλεί πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.

«Το Γ. Νοσοκομείο Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο ΤΕΠ, ΤΕΠ για COVID-19 και μονάδα τεχνητού νεφρού. Εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών», σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.

Στην Καστοριά, που μετράει ήδη 5 νεκρούς και 44 κρούσματα, βρίσκεται 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο.



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/3/20

    Οι Καστοριανοί τραβάμε αυτά που τους αξίζουν. Δύο σχολεία επέστρεψαν από εκδρομή ( τι ηλιθιότητα θεέ μου ) μεσούσης της πανδημίας στην Ιταλία και η έκθεση των γουναράδων επίσης.
    Ακόμη πρίν δύο βδομάδες,εκδρομή στην Βασιλεύουσα. Πόσο πιο ανεγκέφαλοι και ελλιπείς οι Καστοριανοί....Πόσο...;
    Αντί να μπούνε σε καραντίνα άμεσα.
    Η Καστοριά μυρίζει πτωμαίνη χρόνια πρίν,όχι τώρα μόνο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ