25.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Σάββατο, 25 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε δέκα (10) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, δύο (2) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Συνολικά νοσηλεύονται δέκα (10) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) θετικός, επτά (7) αρνητικοί και δύο (2) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για είκοσι δύο (22) δείγματα, όλα αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δεκατέσσερις (14) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται δώδεκα (12) ασθενείς, εκ των οποίων τρεις (3) θετικοί, επτά (7) αρνητικοί και άλλοι δύο (2) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό έξι (6) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν είκοσι επτά (27) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δέκα (10) αρνητικά αποτελέσματα. Νοσηλεύονται έντεκα (11) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οκτώ (8) θετικοί και τρεις (3) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας ασθενής επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη ΜΕΘ.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19. Τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ήταν σε εκκρεμότητα, είναι όλα αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο έκανε τέσσερις (4) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται με συμπτώματα COVID-19, δύο (2) τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σε αναμονή αποτελεσμάτων και ένας διακομίστηκε διασωληνωμένος στο ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε μία (1) διακομιδή ύποπτου κρούσματος διασωληνωμένου, από το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.620 δείγματα, από τα οποία τα 153 βρέθηκαν θετικά και 1.374 αρνητικά. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 27.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ