3.6.21

Λόγος & Αντίλογος

 


Προς την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Αγαπητοί μου Παμμακεδόνες των ΗΠΑ με την ανακοίνωσή σας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΔΟΣ στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, παρουσιάζεστε πολύ όψιμα ως κατήγοροι της σημερινής κυβερνήσεώς μας γιατί το λάθος σας είναι εν πρώτοις μεγάλο. Ξεχνάτε πως κάθε χώρα δεν τελειώνει σε μια τετραετία διοικητικής ευθύνης της, αλλά συνεχίζεται η ιστορική της διαδρομή με την διαδοχή της νέας εκλεγμένης κυβερνήσεως, οπότε τα λάθη κάθε προηγουμένης εις βάρος της χώρας προσμετρούνται όχι στις επόμενες, αλλά σ’ αυτήν που πράττει κάθε έργο αντίθετο. 
Μ’ αυτό δεν θέλω να υπερασπιστώ κανένα, αλλά αυτοί που μας διοικούν κάθε τετραετία, αν «μας σακουλιάζουν», όπως γράφεται, ο Τσίπρας και Κοτζιάς σ’ όλα τα διεθνή φόρα με ξεπούλημα, όπως έγινε χωρίς την θέληση του λαού εν προκειμένω με το δημοψήφισμα που ήταν το δικαίωμα του λαού, φέρουν την αποκλειστική ευθύνη.
Η αντιπολίτευση σ’ όλο αυτό το επίμαχο χρονικό διάστημα, έκανε σωστά το χρέος της προς την πατρίδα. Φώναζε, πήρε μέρος στα συλλαλητήρια, επισήμανε τους κινδύνους αυτής της συμφωνίας κατά των συμφερόντων της τρισχιλιετούς ιστορίας μας, συμβούλευε όσο μπορούσε, αλλά άλλος ήταν αυτός που είχε το μυαλό στα πόδια και εξ άλλου τον ονομάζετε. Λοιπόν πού είναι η ευθύνη του επομένου; 
Δεν μας είπατε τον τρόπο της αποκηρύξεως αυτού του ανομήματος του Τσίπρα και των 153 συν μια του πολιτειακού άρχοντος; Η χώρα τότε είχε δεσμευτεί χειροπόδαρα. Δεν είσαστε τόσο αόμματοι να μη βλέπετε το ακατόρθωτο την διάλυση της συμφωνίας;
Ξεχάσατε τα κατορθώματα των βουλευτών του ΣυΡιζΑ, οι οποίοι με θράσος διαλαλούσαν προκαταβολικά «εγώ θα ψηφίσω την συμφωνία»! Χριστοδουλόπουλος, Φίλης Ζουράφης, Κατρούγκαλος, Γιαννούλης, Τριανταφυλλίδης και ο τέως πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, αυτοί δήλωναν ότι είναι φίλοι των Σλάβων και το απέδειξαν. Έφτιαξαν την τρισχιλιετή Δημοκρατία μας Σλάβικη. 
Ποιος φταίει; Ο λαός που έβγαινε στα συλλαλητήρια ή το πολιτικό αποτέλεσμα των ΣυΡιζΑνΕλ; Όταν δεν υπολογίζεις τον κυρίαρχο λαό σου και εγκληματείς εις βάρος του, εσύ ο θεματοφύλακας των ιερών και οσίων της πατρίδος σου, ο οποίος δεν ορκίσθηκες όταν ανέλαβες τα αξιώματα και τα αμαύρωσες.
Ξεχνάτε τα σταυρωτά φιλιά του Τσίπρα και Κοτζιά και γράφετε ανεύθυνα ότι φταίει μαζί και ο λαός σήμερα; Το κατηγορητήριο αυτό που απευθύνατε στην σημερινή κυβέρνηση, εάν ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς έκαναν σωστά τότε το χρέος του στην πατρίδα, θα υπήρχε σήμερα πρόβλημα; Ποτέ.
Πλην όμως τώρα θα αναφερθώ στην δική σας ονομασία «Παμμακεδονική». Είσαστε και νιώθετε Έλληνες, γιατί δεν ονομάζεσθε Πανέλληνες, και ονομάζεστε Παμμακεδόνες, καθώς υπάρχει σοβαρό θέμα το οποίο ξεκίνησε από το 1900 όταν είχε αρχίσει το Μακεδονικό ζήτημα.
Αληθεύει ότι μέσα στην οργάνωσή σας αρχικά, κατά το παρελθόν, ήταν εκτός από Έλληνες, Σλάβοι, Βούλγαροι κι άλλοι και σήμερα ακούγεται ότι είναι μέλη ο Νίμιτς, ο Σόρος, ο Ζάεφ, ο Τροπόφσκι και άλλοι ων ουκ έστι αριθμός; Να γιατί διαιρέθηκε η Μακεδονία μας σήμερα στα δύο. Μήπως έχετε και εσείς ευθύνη που υπαχθήκατε σ’ αυτήν την Παμμακεδονική και όχι στην Πανελληνική; 
Με τις χλιαρές αντιδράσεις σας, ουσιαστικά δεν προσφέρατε καμία πίεση στις τοπικές σας κυβερνήσεις, και έτσι η συνεργασία του Νίμιτς με τον Κοτζιά και τον Τσίπρα προχωρούσε ακάθεκτα για μήνες. Θυμηθείτε τις πάμπολλες δηλώσεις που έκανε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Νίμιτς υπέρ των «Μακεδόνων», εσείς όμως δεν αντιδρούσατε όπως έπρεπε. Σε αντιδιαστολή, το τι κάναμε εμείς, σας παραπέμπω στα βίντεο και τις φωτογραφίες των μεγάλων συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, και σε όλη την χώρα. 
Αλλά και το τελευταίο. Εσείς η διπλοπονεμένοι της Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά κάνατε άλλες παρόμοιες προσπάθειες για να αποτρέψετε την Συμφωνία των Πρεσπών; Όχι. Ενώ είχατε χρέος, σήμερα το χρεώνετε  σε άλλους. Και ακόμη και στην σημερινή κυβέρνηση που δεν ανατρέπει κάτι που αφήσατε και εσείς να γίνει. Και αυτό δεν είναι έντιμο. 
Λοιπόν μια τελευταία συμβουλή. Μην επιχειρείτε να διαβάλετε άλλο την χώρα και να κατηγορείτε και τον ελληνικό λαό που συμμετείχε στα συλλαλητήρια κατά των διαπραγματεύσεων Κοτζιά - Δημητρόφ - Νίμιτς. Η τακτική σας μπορεί να βλάψει την πατρίδα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Νίκος Α. Πρώιος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Οκτωβρίου 2020, αρ. φύλλου 1049.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/6/21

    Ποιοι είναι οι κύριοι; Τι υπηκοότητα έχουν; Τι γλώσσα μιλάνε; Έχουν ελληνικό μικρό όνομα η λέγονται Τζων, Τζόρτζ, Ντένις η Μπιλ; Δεν φταίνε αυτοί. Φταίμε εμείς που τους θεωποιουμε και δεχόμαστε τον εκάστοτε πρόεδρο όταν έρχεται συν Καστοριά για να κλάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ