22.9.21

Σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας

 

Σύσκεψη με αντικείμενο τους πανδημικούς δείκτες που καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία, το ποσοστό των εμβολιασμών και τις ενέργειες που γίνονται για περαιτέρω αύξησή του καθώς και για την ετοιμότητα των υγειονομικών δομών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι 22-9-2021 στο αμφιθέατρο "Κωνσταντίνος Καραμανλής" στη ΖΕΠ Κοζάνης, παρουσία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι αυτών.
Κανένα θέμα επιβολής μέτρων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν τίθεται, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σημειώνοντας «πως η παρουσία του εδώ γίνεται για προληπτικούς λόγους», ζητώντας παράλληλα τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας με τους δημάρχους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, «πως η Δυτική Μακεδονία από την αρχή της πανδημίας έχει ταλαιπωρηθεί, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Τα προληπτικά μέτρα για την πανδημία έχουν τηρηθεί από τους πολίτες».
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο κ. Γιώργος Κασαπίδης από την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, καθώς ο διάλογος που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον υπουργό, τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους, θα φέρει θετικό πρόσημο στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι ζητήθηκε από τον υπουργό η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και η προμήθεια υλικοτεχνικών μέσων υποστήριξης, για την καλύτερη λειτουργία των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας. Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του προανήγγειλε ότι «θα φέρει σχετική διάταξη στη Βουλή για επιπλέον κίνητρα σ’ αυτούς που θα επιλέξουν να εργαστούν σε άγονες περιοχές στον τομέα της υγείας». 

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ