24.7.23

Α. Σπύρου: «Ανίκανη των περιστάσεων η δημοτική αρχή του Ι. Κορεντσίδη»


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Κυρίες και κύριοι συνδημότες μας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και την πορεία του δήμου Καστοριάς όπως οφείλουμε ως αντιπολίτευση, σας ενημερώνουμε για ακόμη μία φορά για την κατάσταση η οποία επικρατεί και συγκαλύπτεται από τους αρμόδιους διοικούντες. Καθημερινώς διαφημίζουν στα τοπικά ΜΜΕ το «τεράστιο έργο» της δημοτικής αρχής (κυκλικός κόμβος) - έπειτα από τέσσερα χρόνια-, «το νοικοκύρεμα» των οικονομικών του δήμου χρεώνοντάς τον με πολλά εκατομμύρια ευρώ (πχ. το χρέος της ΔΕΥΑΚ που ξεπερνάει τα 13.000.000,00 €) αλλά και την μεταφορά του ΝΠΔΔ και τμήμα των εργαζομένων της Ορεστειάς στον δήμο που τελικά πραγματοποιήθηκε έπειτα από πολλούς μήνες καθυστέρησης δυστυχώς όμως με πάρα πολλά προβλήματα.

Οι απλήρωτοι υπάλληλοι των βρεφικών σταθμών για τουλάχιστον εφτά μήνες δέχονται συνεχώς υποσχέσεις για την εξόφληση των μισθών τους με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί σε απελπισία και εξαθλίωση καθώς και μετά την μεταφορά του ΝΠΔΔ στον δήμο το πρόβλημα τους δεν έχει λυθεί και θα παραμείνουν απλήρωτοι τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Το μαρτύριο των ανθρώπων αυτών κρατάει χρόνια και ενώ τεράστια κονδύλια λόγω covid πέρασαν από τα ταμεία του δήμου δεν αποζημιώθηκαν ακόμη.

Φαίνεται πως η πολίτική Κορεντσίδη συνεχίζει να γίνεται μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας χρησιμοποιώντας τώρα και την Μακεδνός για την προεκλογική του εκστρατεία, αφού μόλις η εταιρεία εισέπραξε το πρώτο μίσθωμα ξεκίνησαν οι πληρωμές των ΜΜΕ για λόγους δήθεν τουριστικής προβολής της πόλης για την οποία θα επανέλθουμε και θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά αφού πρώτα τοποθετηθούμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. 

Επίσης, οι καθηγητές του δημοτικού ωδείου Καστοριάς είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2022 και αντιπολίτευση μαζί με ΔΣ του ωδείου καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να κρατήσουν την δομή ανοιχτή παρακαλώντας στην κυριολεξία τους καθηγητές να κάνουν υπομονή και να μην παραιτηθούν. Να θυμίσω ότι η μοναδική φορά που ο δήμαρχος μας αναφέρθηκε στο ωδείο ήταν για να μεταφέρει την μουσική μπάντα του ΝΠΔΔ ώστε να καλύψει ηχητικά την παρέλαση στην οποία παρέστη η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δηλαδή για το θεαθήναι. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους του απλήρωτους υπαλλήλους ως δημότης και ως δημοτική σύμβουλος για την προσφορά τους στις υπηρεσίες του δήμου και την υπομονή τους. Άραγε η δημοτική αρχή έχει προσφέρει ποτέ στον τόπο δίχως αμοιβή; 

Είναι ολοφάνερο κυρίες και κύριοι πως η δημοτική αρχή του Ι. Κορεντσίδη στηρίχτηκε σε μεγάλα λόγια σε υποσχέσεις και φιέστες χωρίς αντίκρισμα. Επίσης, η προεκλογική του εκστρατεία στηρίχτηκε στην απαξίωση και κατάκριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής μόνο, χωρίς να υπάρχει πρόγραμμα, στρατηγικός σχεδιασμός και όρεξη για δουλειά ώστε να φέρει αποτέλεσμα. Και έρχεται τώρα έπειτα από τέσσερα χρόνια απραξίας να ζητήσει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του στηριζόμενος αυτήν την φορά σε ψέματα.

Εμείς, έχουμε χρέος να σας ενημερώνουμε με ειλικρίνεια ώστε να γνωρίζετε τί πραγματικά συμβαίνει στο δήμο για το οποίο βέβαια δεν θα σας ενημερώσει ουδείς άλλος!

Με τιμή η επικεφαλής 
της μειοψηφίας του δήμου Καστοριάς
Αικατερίνη Σπύρου


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Μαρτίου 2023, αρ. φύλλου 1166.

7 σχόλια:

 1. Ανώνυμος24/7/23

  Η ανύπαρκτη κυρία Κατερίνα πριν τις εκλογές επανήλθε δρυμίτατη για να δηλώσει παρών στο ψηφοδέλτιο των επιχειρηματιών του κ. Balenciaga. Συγγνώμη, τελευταία γίναμε λαϊκούρα και φοράμε μπλουζάκι Adidas. Να διαφοροποιηθούμε λιγάκι από τον συνυποψήφιο του κόμματος που αντικατέστησε την στρατιωτική στολή παραλαγής με polo Ralph Lauren και Tommy Hilfiger.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/7/23

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/7/23

   Λογικά θα γνωρίζεις για ποιον λόγο.... εθεάθη ουκ ολίγες φορές στα Σκόπια...
   [....] ….. συγνώμη... δύο ε

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος26/7/23

   Γιατί; τι υπονοείτε;

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος24/7/23

  Είναι όλοι για πέταγμα στην λίμνη…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος29/7/23

  Μετά την Balenciaga θα χαρεί και η LV.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος30/7/23

  Κυρία επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Καστοριάς, "si tacuisses, philosophus mansisses".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ