15.7.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Σας κοινοποιώ επιστολή που μοίραζαν νέοι συμπολίτες μας την περασμένη εβδομάδα έξω από το κτήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς, ευελπιστώντας στην αφύπνιση των συμπολιτών μας.

Θ.Γ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΑ ΖΩΑ

Εχθές το βράδυ έλαβε τόπο στην πόλη άλλο ένα φριχτό και όπως πάντα ατιμώρητο έγκλημα. Κάποιοι αναίσθητοι υπάνθρωποι που την μέρα μεταμορφώνονται σε δίποδα, δηλητηρίασαν ρίχνοντας φόλα, τα περισσότερα από τα αδέσποτα της πόλης. Παρά τις προσπάθειες όσων μαζεύτηκαν για να βοηθήσουν, τρία γλυκύτατα σκυλάκια έχασαν την ζωή τους μετά από πολύωρη και επίπονη μάχη με τον θάνατο.
Το συμβάν που σημειώθηκε γύρω στις 12 το βράδυ στην περιοχή της λαϊκής αγοράς, δεν είναι το πρώτο και, όπως φαίνεται, ούτε το τελευταίο.
Πριν λίγο καιρό παρόμοιο γεγονός συνέβη στο Νταηλάκη, ενώ είναι κοινό μυστικό πλέον πως οι «εκκαθαρίσεις» αυτές δεν είναι καθόλου άγνωστες στους αρμοδίους, οι οποίοι καθώς φαίνεται είναι και οι «χορηγοί των αποτρόπαιων αυτών ενεργειών.

Οι λόγοι που οδηγούν εκεί είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που αναγνωρίζουν οι κακοπροαίρετοι:
-Κάθε φορά που ένα παιδί τρέχει ουρλιάζοντας, φοβισμένο κυρίως λόγω άγνοιας από τα γλυκύτατα τετράποδα.
-Κάθε φορά που οι μαγαζάτορες διώχνουν τα ζώα αυτά από το φυσικό τους περιβάλλον για να προσθέσουν και άλλα τραπεζάκια στις βιτρίνες της μιζέριας τους.
-Κάθε φορά που κάποιο ζώο κλαίει στο κελί –μπαλκόνι του, επειδή ο αφέντης του δεν έχει διάθεση να του προσφέρει αγάπη και στοργή.
-Κάθε φορά που κάποιος θα βρίσει και θα χτυπήσει αυτά τα ζώα, γιατί έκαναν την ανάγκη τους στον δρόμο ή στο τσιμέντο, μόνο και μόνο επειδή δεν του άφησαν φύση για να ζήσει.
-Κάθε φορά που δημιουργείται η ηλίθια ψευδαίσθηση σε κάποιον πως είναι άξιος και ικανός να ορίζει τις τύχες των άλλων ως ανώτερος.
-Και κάθε μέρα που συνεχίζουμε να ζούμε στον αποστειρωμένο από αγάπη και συναίσθημα, μίζερο και τσιμεντένιο κόσμο που μας μαθαίνει να ανασαίνουμε για να μισούμε και να πατάμε επί πτωμάτων για να επιβιώσουμε.
Όσο συνεχίζουν να συμβαίνουν όλα αυτά,
ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΣΟ Η ΦΟΛΑ, ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ


[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19.6.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ