24.10.09

ΟΔΟΣ: Επανακαταμέτρηση

«Όπως είναι σε όλους γνωστό, μόλις ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 και διαμορφώθηκε το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα από τη Ν.Α. Καστοριάς, προχώρησα σε δημόσια δήλωση, όπου έκανα λόγο για σεβασμό της επιλογής των πολιτών του Νομού Καστοριάς και εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου στον συνυποψήφιό κ. Ζ. Τζηκαλάγια. Θυμίζω ότι η διαφορά μου από τον κ. Τζηκαλάγια ήταν 390 σταυροί.
Δύο ημέρες μετά, με την προσθήκη των αποτελεσμάτων από τα Ειδικά Εκλογικά Τμήματα των Ετεροδημοτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η διαφορά μεταξύ εμού και του κ. Τζηκαλάγια μειώθηκε στους 362 σταυρούς. Την προηγούμενη Παρασκευή, το Πρωτοδικείο Καστοριάς ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα που διαμόρφωναν την τελική διαφορά σε μόλις 220 σταυρούς.
Κατόπιν αυτής της σημαντικής διόρθωσης και της αντίστοιχης απόκλισης μεταξύ των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Ν.Α. Καστοριάς και το Πρωτοδικείο Καστοριάς, θεώρησα υποχρέωσή μου για τον αποκλεισμό οποιουδήποτε λάθους ή ελλιπούς καταγραφής των αποτελεσμάτων, την εκ νέου καταμέτρησητων ψηφοδελτίων. Με την εξέλιξη αυτή διασφαλίζεται η εγκυρότητα του τελικού αποτελέσματος, που έχουν δικαίωμα να το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες του νομού Καστοριάς.
Προσωπικά ουδέποτε κινήθηκα με μικροψυχία, μολονότι έχω γίνει δέκτης ανάλογης συμπεριφοράς στο παρελθόν. Αναγνώρισα δημόσια και σεβάστηκα το αποτέλεσμα από την πρώτη στιγμή. Θεωρώ ότι η διαφορά και η απόκλιση των ανακοινωθέντων αποτελεσμάτων, μας υποχρεώνει να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την εγκυρότητα, το αδιάβλητο και την πιστότητα της διαδικασίας και του τελικού αποτελέσματος. Υποχρέωση που πρέπει να μας δεσμεύει όλους και να την υπηρετούμε πάντες, ανεξαρτήτως προσωπικού συμφέροντος. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού και δεν έχουν καμία αξία σχολιασμού».


Παρασκευή Μπουζάλη
τ. βουλευτής

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ που έκλεινε την ύλη της η ΟΔΟΣ και όδευε στο τυπογραφείο, δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και των σταυρών προτιμήσεως που ζήτησε η τ. βουλευτής Καστοριάς κ. Παρασκευή Μπουζάλη. Όμως σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας, η επαναληπτική καταμέτρηση διεύρυνε την διαφορά των σταυρών προτιμήσεως υπέρ του νέου βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι, στους σταυρούς που αναφέρονται στην δικαστική απόφαση ανακήρυξης των βουλευτών, η νέα καταμέτρηση πρόσθεσε πολύ περισσότερους σταυρούς υπέρ του κ. Ζ. Τζηκαλάγια, ώστε εν τέλει να μεγαλώνει η διαφορά. Ως την ίδια στιγμή, η διαφορά του κ. Ζ. Τζηκαλάγια από την (δεύτερη) κ. Παρ. Μπουζάλη υπερέβη κατά πολύ τους 400 σταυρούς. Εφ’ όσον οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα της επαναληπτικής καταμέτρησης δεν αποκλείεται να ζητηθεί η διόρθωση της δικαστικής απόφασης. Επομένως οι εξελίξεις και η διαδικασία δεν επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες της τ. βουλευτού, όπως τις επικαλέστηκε η ίδια στο δελτίο τύπου. Πολύ περισσότερο διέψευσαν τις δήθεν αμφιβολίες που διέσπειραν, διάφοροι στρατευμένοι και μισθοφόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ