7.8.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητή ΟΔΟΣ

Μια από τις θλιβερές αναμνήσεις που μου έχουν απομείνει από το ΠαΣοΚ της πρώτης κυβερνητικής περιόδου είναι ο τρόπος με τον οποίο οι τότε κρατούντες έλεγχαν τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Δεν ήταν μόνο εκείνος ο παρουσιαστής ειδήσεων Σ. Χαντζάρας (παρεμπιπτόντως στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής με εντελώς δεξιό κόμμα), που όντας ορκισμένος Παπανδρεϊκός εκθείαζε σε μόνιμη βάση, με ένα ανεπανάληπτο τρόπο που χρήζει μελέτης, τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ. Ούτε καν το γεγονός ότι ο κάποτε υπουργός Τύπου Δ. Μαρούδας είχε -στα σοβαρά- προειδοποιήσει τις ξένες ιμπεριλιαστικές δυνάμεις με βομβαρδισμό των… δορυφόρων αν τολμούσαν να περάσουν πάνω από την «αποπυρηνικοποιημένη» Ελλάδα, και να εκπέμψουν σήμα με εικόνα και ήχο των αμαρτωλών ιδιωτικών σταθμών, και ιδιαίτερα του μουσικού MTV. ΄Ηταν και πολλά άλλα, τα οποία έκαναν την χώρα να αποκτά τριτοκοσμικό χαρακτήρα, τον οποίο πληρώνουμε μέχρι σήμερα.

Παρά την προσπάθεια περιορισμού αυτού του ελληνικού φαινομένου, στο πλαίσιο της οποίας από κρατική, η τηλεόραση αυτή αυτοβαφτίστηκε σε «δημόσια», όπως και τα ραδιοτηλεοπτικά παρακλάδια της ΕΡΤ, την οποία χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός με ένα χαράτσι στον λογαριασμό της ΔΕΗ, για το οποίο κανένα αντιμνημονιακό κόμμα δεν μοιάζει να εναντιώνεται, η προοπτική ιδιωτικοποίησης του μαγαζιού και ειδικά των πιο περιττών κομματιών του, όπως είναι η ΕΤ1 αλλά και η εσωστρεφής και παλιομοδίτικη ΕΤ3, σταθμοί που είναι χειρότεροι από τις χειρότερες ΔΕΚΟ, συσπείρωσε όσους στις τελευταίες εκλογές (παρουσιαστές ειδήσεων, πολιτικών εκπομπών, δημοσιογράφων) για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους, υποστήριζαν αχαλίνωτα τις απόψεις του ΣυΡιζΑ. Προπαγανδίζοντας περίπου ανοικτά τις θέσεις του και το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, προσαρμόζοντας ακόμη και τον τόνο και την χροιά της φωνής τους -πόσο μάλλον τα κείμενά τους- σε οτιδήποτε αφορούσε το κόμμα αυτό.

Αντίθετα ήταν έκδηλη η ουδέτερη ψυχρότητα προς την Ν.Δ και η ειρωνική εχθρότητα στο ΠαΣοΚ. Αυτό έκαναν ιδίως οι πιο γνωστές παρουσιάστριες ειδήσεων, και μάλιστα περίπου φανερά. Παρίσταναν τους προστάτες της δημοκρατίας, ενώ ήταν -με το αζημίωτο- μόνο για την τσέπη τους. Ελπίζεται ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας, αν επιδιώκει να ξαναζήσει η Ελλάδα, να αρχίσει ξηλώνοντας όλους αυτούς τους θύλακες της προπαγάνδας.

Μ.Α.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Ιουνίου 2012, αρ. φύλλου 647.

3 σχόλια:

  1. John P.7/8/12

    Δεν μάς τα λέει και τόσο καλά ο/η Μ.Α. για την ΕΡΤ. Για τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχει τίποτε μεμπτό; Εδώ λύνουν και δένουν τόσα χρόνια και τα στελέχη τους -εκτός από την πλύση εγκεφάλου- έχουν αναμιχθεί στα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Ούτε λέξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/12

    @ John P.
    Τα ιδιωτικά κανάλια είναι ιδιωτικά, ΔΕΝ τα πληρώνουμε.
    ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ (και μας κάνει πλύση εγκεφάλου από πάνω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. John P.9/8/12

    Κι αυτό τα εξιλεώνει; Επιτρέπεται να παραμένουν ανεξέλεγκτα και οι πολίτες-τηλεθεατές έρμαια;
    Ή ως ιδιωτικά απευθύνονται αποκλειστικά σε ιδιώτες (idiots);
    Είναι επιχείρημα να ασχολούμαστε μόνο με ό,τι πληρώνουμε; Μου θυμίσατε την παροιμία "με τον παρά μου γ..ώ και την κυρά μου"
    Πολιτισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ