18.9.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Να γίνει προσφυγή της Καστοριάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για την περιοχή μας


Κύριε Διευθυντά,

Προεκλογικά από τους υποψηφίους των πολιτικών κομμάτων έγινε πολύς λόγος στα Μ.Μ.Ε. για την μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Κατά την συζήτηση τέθηκαν διάφορες προτάσεις αρκετά χαμηλού επιπέδου, παρόλο που στο Πάνελ παραβρίσκονταν οι πλέον υπεύθυνοι άνθρωποι του Νομού μας, για την επίλυση του προβλήματος.
Πραγματικά, πρόκειται για το σοβαρότερο θέμα της περιοχής μας και μας καίει όλους, και όχι μόνο το Νομό Καστοριάς αλλά και τους γειτονικούς Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Προτείνουμε να γίνει προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και να ζητήσουμε την δικαίωσή μας από την ίδια την Ε.Ε, διότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν λάβει δίκαια μέτρα στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτού προβλήματος, άλλωστε η Ε.Ε. δείχνει μεγάλη ευαισθησία στα κοινωνικά προβλήματα των πολιτών της. Πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες έχουν επιλύσει με τον πιο δίκαιο τρόπο τις ανισότητες αυτές με δίκαια κατανομή των βαρών των πολιτών τους.
Δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί να λύσει το μεγάλο αυτό κοινωνικό ζήτημα και κάθε χειμώνα μεταφέρεται το πρόβλημα μας για τον επόμενο χειμώνα.

Οι Άρχοντες του Νομού μας και των γειτονικών Νομών της Δυτ. Μακεδονίας, (βουλευτές, αντιπεριφεριάρχες και δήμαρχοι) έχουν το λόγο να σκεφθούν και αυτήν την πρόταση, και με τους Νομικούς συμβούλους που διαθέτουν και τους τεχνοκράτες που έχουν, να προωθήσουν προσφυγή στην Ε.Ε., ώστε να εξαντλήσουμε και την τελευταία μας ελπίδα, για να σταματήσει η άδικη μεταχείριση των κατοίκων της περιοχής μας έναντι των άλλων περιοχών της Χώρας μας (πχ. Στην Πελοπόννησο ή στην Αττική, ή στα νησιά μας, η θερμοκρασία το χειμώνα βρίσκεται στους 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Καστοριά έχει -15! Φανταστείτε πόσα καύσιμα πρέπει να καταναλώσουμε εμείς για να φτάσουμε τους 12 και άνω βαθμούς Κελσίου (!) από τους βαθμούς θερμοκρασίας που ξεκινούν οι άλλες περιοχές της Χώρας μας! Αυτό, δεν είναι άδικο; Αυτή είναι η ίση μεταχείριση των Πολιτών;).

Σχετικά με το θέμα θα πρέπει να επιληφθεί ο Δήμος Καστοριάς με α) Επιτροπή αναφορών των κοινοβουλίων και β) να σταλεί η επιστολή σε έναν Ευρωβουλευτή, ο οποίος αφού πάρει το έγγραφο του Δήμου μπορεί να κάνει επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων και να ζητήσει μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης της περιοχής μας.
Ας τρέξουμε από τώρα για να προλάβουμε τα πολύ χειρότερα που έρχονται..
Γι’ αυτό ζητάμε την ίση μεταχείριση των πολιτών στο ζήτημα του πετρελαίου.

Ένας αναγνώστης σας


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Ιουνίου 2012, αρ. φύλλου 648.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ