29.11.12

Είπαν:

…Προσωπικά καταθέτω και τη δική μου μαρτυρία περί της αγιότητος του γέροντος Παϊσίου, και όταν ζούσε αλλά και μετά την οσιακή κοίμησή του, απολαμβάνοντας ζωντανή την παρουσία του πολλές φορές στη ζωή μου. Γι’ αυτούς οι οποίοι φτάνουν στο σημείο του εμπαιγμού του προσώπου του, στη συγκεκριμένη περίπτωση σε σελίδα του facebook τους αφήνουμε στα χέρια και στη δικαιοσύνη του Θεού…

Σεραφείμ
Μητροπολίτης Καστοριάς


* * *

Σημειώνεται ότι στο facebook (αλλά και σε άλλα sites) υπάρχει σελίδα με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος / Elder Pastitsios», όπου διάφορα, προφανώς νεαρά, άτομα σατυρίζουν όσα αποφθέγματα ή προφητείες (γνήσια ή όχι) αποδίδονται στον γέροντα Παϊσιο, σύμφωνα με όσους θησαυρίζουν από την μνήμη του, και τους αφελείς.


Σχετικά κείμενα:
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 657

12 σχόλια:

  1. Δετσκα Μαρια29/11/12

    Το παρον σχολειο δημοσιευτηκε απο την ''ΟΔΟ''και σχολειαστηκε απο πολλους, μου εξηγειται σας παρακαλω κ.Μπαιρακταρη,γιτι το ξαναδημοσιευεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρτάται για πρώτη φορά στο ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειρήνη29/11/12

    Αγαπητή Μαρία,
    Εγώ το πρωτοσχολίασα σε μία άλλη ανάρτηση περί φανατισμού, δες εδώ:
    http://odos-kastoria.blogspot.gr/2012/09/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λουλουδάκι του μπαξέ29/11/12

    Ειρήνη,
    εσύ καλά το άρχισες, αλλά στην πορεία ο σχολιασμός εκτροχιάστηκε... Μάλλον παραπήραν τα μυαλά μας αέρα. Γι' αυτό, πιστεύω ότι το θέμα (και όποιο άλλο εκκλησιαστικό) τελικά συνοψίζεται στη φράση :
    Τί ωφελήσει άνθρωπον, εάν τον κόσμον όλον κερδήση ...
    (παρακαλώ, συμπληρώστε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/11/12

    «Τι γαρ ωφελείται ο άνθρωπος, εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή;»
    Ματθαίος 16:26.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/11/12

    Και μια που όλοι ανταλλάσσετε βίντεο εδώ μέσα:
    http://www.youtube.com/watch?v=m7UgWsWlHq4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χιονία29/11/12

    Ένα μόνο μπορώ να πω
    (κι αυτό ψιθυριστά)

    Κύριε ημών Ιησού Χριστέ ελέησον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειρήνη29/11/12

    Για το "Λουλουδάκι του μπαξέ"
    Από όσο μπορώ να παρακολουθήσω, οι διάλογοι εδώ μέσα παρεκτρέπονται συχνά. Από αλλού ξεκινούν, και αλλού καταλήγουν. Πολλές φορές μάλιστα δεν κατανοώ τα σχόλια. Έτσι απλώς παρακολουθώ, αλλά δεν σχολιάζω. Σαν μία μυστική σχέση να υπάρχει μεταξύ των σχολιαστών…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δετσκα Μαρια3/12/12

    Ειρηνη σ'ευχαριστω για την διευκρινηση,οντως απ'οτι διαβασα,οπως λεει και το λουλουδακι του μπαξε,ο σχολιασμος εκτροχιαστηκε δυστυχως.
    Επετρεψε μου σε παρακαλω να πω και εγω κατι, για την μυστικη σχεση των σχολιαστων που λες.
    Ο καθε ανθρωπος Ειρηνη μου, θελει να περιτριγυριζεται απο προσωπα που ξερουν να αγγιζουν την ανθρωπινη καρδια, εστω και μυστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το λουλουδάκι του μπαξέ3/12/12

    Ειρήνη και Μαρία,
    χαίρομαι και ευχαριστώ που με θυμηθήκατε ! Συμφωνώ για τη μυστική σχέση των ανθρώπων, που δεν μπορεί να φωτίσει κανένας προβολέας ούτε να αποτυπώσει φωτογραφία ούτε να ψαρέψει το δια-δίκτυο. Γι' αυτό ακριβώς και είναι αυθεντική και αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/7/17

    Τη στιγμή αυτή, τα 5 πρώτα κράτη που, με βάσει τον WHO, έχουν να επιδείξουν τις καλύτερες επιδόσεις, όσον αφορά στο σεβασμό στο πολίτη, στη μόρφωση, στην ελευθερία έκφρασης, στην πρόσβαση στις δομές υγείας, στις επιστήμες, στην προστασία της μητρότητας και των παιδιών είναι κατά σειρά: η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία.

    Οι χώρες αυτές έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: οι πολίτες τους απορρίπτουν μεταφυσικές ανοησίες σε ποσοστό πάνω από 80%.

    Και τι έκπληξη, είναι και τα κράτη που ο κάθε υποκριτής ένθεος συμπατριώτης μας, επιθυμεί να στείλει τα τέκνα του για μόρφωση και διαμονή.

    Στο τέλος δε του πίνακα του WHO, περιλαμβάνονται το Τσάντ, η Αγκόλα, το Μπουρούντι κλπ, με ποσοστό ενθέων πάνω από 90%, και αντίστοιχες επιδόσεις στις γενοκτονίες, στις σφαγές αθώων παιδιών, στους βιασμούς και το trafficking.

    Ο μέγας Voltaire το είχε πεί Whoever makes you believe absurdities can make you commit atrocities.
    Ισχύει διαχρονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικιρίκου!12/7/17

      Στ' αγγλικά το είπε ο Βολταίρος οεο;;;;

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ