25.9.13

Ερώτηση της κ. Μαρίας Αντωνίου



 προς τον υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλο


Θέμα: «Λειτουργία Σχολών στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας και μετονομασία του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, με μεταφορά της έδρας του τμήματος από την Καστοριά στην Κοζάνη»
Καστοριά 3 Ιουνίου 2013

Έχοντας όλοι μας ως γνώμονα ότι η μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να λαμβάνει υπόψη σοβαρά την δεδομένη οικονομική κατάσταση της χώρας, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει να πιάνουν τόπο όπως και τα χρήματα του φορολογούμενου πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστά, και με δεδομένο ότι έχουν δαπανηθεί από το Ελληνικό κράτος 2,5 εκατομμύρια ευρώ για υποδομές στο νομό Καστοριάς οι οποίες θα φιλοξενούσαν το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ενώ αντιθέτως στο νομό Κοζάνης δεν υπάρχουν ούτε για τα λειτουργούντα Τμήματα, αλλά ενοικιάζονται τα κτίρια από ιδιώτες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.Συμβαδίζει με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την φιλοσοφία του Σχεδίου «Αθηνά», η εξαγγελία ίδρυσης νέων τμημάτων ΑΕΙ, σε περιοχές που δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές;
2. Προτίθεται το Υπουργείο να επαναφέρει την Αρχιτεκτονική Σχολή, ή όπως αλλιώς μετονομαστεί, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, όπου είχε αρχικά ιδρυθεί;
Αίτηση κατάθεσης εγγράφων: Να κατατεθούν οι συμβάσεις μίσθωσης των ακινήτων για την στέγαση των ήδη λειτουργούντων τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Ιουνίου 2013, αρ. φύλλου 695

2 σχόλια:

  1. Platho koulourakia me ta dyo xairakia!25/9/13

    Na Lola ena milo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συννεφιές, συννεφιές, όταν δε σε βλέπω έχω ακεφιές !26/9/13

    Πλάθε κουλουράκια, αλλά έχω να σου προτείνω κι αυτό που μ' άρεσε πρόσφατα
    http://koritsiagiaspiti.blogspot.gr/2010/10/project_08.html
    Άει να δούμε τι άλλο θα ψάξουμε να βρούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ