7.11.13

ΟΔΟΣ: Με ιδιαίτερη προσοχή


ΟΔΟΣ 4.7.2013 | 699
«... Εμείς πάντως σας συγχαίρουμε για την δημοσιότητα και την ευαισθησία που επιδεικνύεται για τέτοιου είδους θέματα, διαφωνούντες ως προς την τακτική σας»
«...άμεση και κατανοητή αντιμετώπιση της εξάπλωσης της προπαγάνδας Γειτονικών Χωρών»
«...στον σύλλογο μας και στους Νεομακεδονομάχους του»
«...σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της Αλυτρωτικής Προπαγάνδας της Ηγεσίας των γειτόνων μας και τις Προκλήσεις τους, που αφορούν την πλαστογράφηση...»
Αποσπάσματα από την «Έντονη διαμαρτυρία» του συλλόγου Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς



ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ με τα πολιτιστικά πανηγύρια του καλοκαιριού, άρχισαν και καλά κρατούν. Ήδη αφού παρατηρείται το «τυχαίο» φαινόμενο, οι παντελώς… ψυχαγωγικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που είναι προπαντός επενδυμένες με τα άσματα των καλών γειτόνων και φίλων της Ελλάδας, να καλύπτονται από μεγαφωνικές εγκαταστάσεις που φροντίζουν με την «διαπασών» και εκκωφαντική τους ένταση να διαχέουν τους ήχους από τα πέριξ της πόλης υψώματα (και τις χαράδρες ακόμη) προς την Καστοριά, ώστε η αμφιθεατρική διάταξη της γεωγραφίας να πολλαπλασιάζει τις εντυπώσεις. Σαν ένα είδος επίδειξης ή και πρόκλησης για τους πλέον καχύποπτους.

Και ενώ αυτά προμηνύουν άλλο ένα θερμό καλοκαίρι, ύστερα και από σχόλια αλλά και παρατηρήσεις πολλών αναγνωστών που εξέφρασαν την απορία τους για την επιθετικότητα της απάντησης, μια πιο προσεκτική ανάγνωση και ανάλυση του κειμένου του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με τον τίτλο «Έντονη διαμαρτυρία» σε βάρος της ΟΔΟΥ (δημοσιεύτηκε στο φύλλο 698  της 27.6.2013) επισημαίνει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Που αποδεικνύουν ότι συντάχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή:

Η απάντηση του Συλλόγου, αναφέρεται σε προπαγάνδα, όχι μιας, αλλά «γειτονικών χωρών» τις οποίες όμως αποφεύγει να κατονομάσει σε ένα κείμενο με 513 λέξεων. Μάλιστα στην επιστολή τους, δεν υπάρχουν ούτε ως λέξη τα Σκόπια, παρά το γεγονός ότι η ΟΔΟΣ σ' αυτά αναφερόταν.

Εξαίρεται η ευαισθησία της ΟΔΟΥ, αλλά εκφράζεται η διαφωνία του Συλλόγου ως προς την «τακτική» της εφημερίδας. Μόνο που η εφημερίδα δεν έχει καταστατικούς σκοπούς, δεν επιδοτείται από τους κρατικούς και τους άλλους φορείς και δεν έχει τακτική.

Η αλυτρωτική προπαγάνδα αποδίδεται από τον Σύλλογο μόνο στην... «ηγεσία» των γειτόνων! Δεν διευκρινίζεται αν ο όρος αφορά μόνο την πολιτική ηγεσία ή και άλλους, όπως την Εκκλησία των Σκοπίων. Σε κάθε περίπτωση εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εξαιρούνται της προπαγάνδας οι απλοί πολίτες των Σκοπίων, ή τα τυχόν εδώ φερέφωνά τους που χορεύουν για την λευτεριά της Μακεδονίας.

Συνεπώς, το κείμενο της απαντήσεως των Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, που αποκαλούν εαυτούς «Νεομακεδονομάχους», δεν ήταν προϊόν εκνευρισμού αλλά συντάχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή.  Και συμπερασματικά για τον Σύλλογο το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν, αφού κανείς εκπρόσωπος της ηγεσίας της γειτονικής χώρας δεν παρευρέθηκε στους χορούς της αυλής του γυμνασίου Μαυροχωρίου.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Ιουλίου 2013, αρ. φύλλου 699

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/11/13

    Αν κάποιοι δε τολμούν να βάλουν το ονοματεπώνυμό τους στην επίσημη επιστολή προς εσάς κ. Μπαϊρακτάρη, μη περιμένετε να σηκώσουν ανάστημα στη προπαγάνδα των Σκοπίων. Θέλει τόλμη αυτό! Και πατριωτισμό στη πραξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ