6.9.15

Λόγος & Αντίλογος


  • Κώνωψ και Βους

Δεν ξέρω τι ακριβώς δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος, ο άκαπνος... επαναστάτης "τεμέκ", άκουσα όμως στο Mega στις 18.4. 2015 τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος σε ερώτηση τι έχει να ειπεί για τον κ. Διαμαντόπουλο, λακωνικά τον έσβησε ως πολιτικό υπαρκτό όν. "Δεν ασχολούμαι με τον Διαμαντόπουλο", είπε. Φευ της περιπτώσεως! Υπουργός του κύρους, της μορφώσεως και αναγνωρισμένης εμβέλειας του κ. Πανούση, να ησχολείτο με... εμπλεκόμενους της "Αμαλίας".

Μου θυμίζει τον μύθο του Αισώπου, που τον είχαμε μάθει στην Α γυμνασίου: Ο κώνωψ είχε καθίσει πολλήν ώρα στο αυτί του βοδιού, του βοός, είπε ο Αίσωπος. Κάποια στιγμή λοιπόν το κουνούπι ρώτησε τον βουν: Τόσην ώρα σε τσιμπώ και δεν ενοχλείσαι; Και η απάντηση: "Ούτε ότε ήλθες έγνων ούτ' αν φύγεις γνώσομαι!". Παραφράζοντας ο κ. Πανούσης είπε: Ούτε όταν ήρθες στη Βουλή κ. Διαμαντόπουλε, έδωσα σημασία, ούτε πάλι αν φλυαρείς "οφλισκάνων άνοιαν" θα σου απαντήσω.


  • Συγκέντρωση του παλαιού... Κρεμλίνου

Στην ομιλία του προς την ηγεσία της Αστυνομίας, των ΜΑΤ και του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Πρωθυπουργός θύμιζε τις τότε συγκεντρώσεις, πολιτών, πολιτικών και στρατιωτικών επί ώρες, όταν μονολογώντας κατεχειροκροτείτο ο Κρουτσώφ, ή άλλοτε ο Μπρέζνιεφ (όχι φυσικά από απόψεως όλων των λεχθέντων). Αγάλματα, με ασπροκίτρινη όψη όλοι οι αξιωματικοί με στέρεη προσήλωση προς τα λεγόμενα και τις "δημοκρατικές " συστάσεις και υπομνήσεις, ωσάν περιδεείς... μή τους γίνει κάποια παρατήρηση ότι δεν προσέχουν σαν... αφηρημένοι μαθητές, για να εμπεδώσουν τις "πλέριες" δημοκρατικές νουθεσίες και ευαισθησίες του κ. Πρωθυπουργού.

Αλλά, τι είπα; Περιδεείς; Όχι. είναι Αξιωματικοί υπερήφανοι, γενναίοι, καταρτισμένοι και αφοσιωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους. Αλλά στο πρόσωπό τους ήταν ζωγραφισμένη, υπεδηλούτο η δυσφορία; Έστω, παράπονο, καθώς δεν αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός στην άλλη πλευρά, αυτή των πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις! Δεν αναφέρθηκε στις προκλήσεις και βάναυσες επιθέσεις των ημετέρων ταραξιών δίκην τζιχαντιστών, "επαναστατών" διαδηλωτών και στις υποχρεώσεις των έναντι της Ελληνικής Κοινωνίας, του Κράτους, έναντι της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Ποιας ιδεολογίας είναι αυτοί, που αποκαλούν τους αστυνομικούς: γουρούνια, μπάτσοι, μπράβοι και άλλα ακατονόμαστα, που γεμίζουν τοίχους και δρόμους και πανεπιστήμια με εξτρεμιστικά συνθήματα σε βάρος της Αστυνομίας; Δεν αναφέρθηκε σ' αυτά, γιατί είναι γνωστή και η δική του συμβολή στις καταλήψεις που τις ... κατοχύρωσαν ως δημοκρατικό δικαίωμα και ηθικά πρέπει να τους υπερασπίζονται! Δεν αναφέρθηκε λοιπόν σε αυτά, γιατί εσωψύχως και υποσυνειδήτως φαίνονται συγγενεύοντες με συριζαία συνθήματα και αντιλήψεις.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, κατά τον κ. Πρωθυπουργό, συγχωρεί... δημοκρατικά το ΠΑΜΕ, πχ να κλείνει επί ώρες ή ημέρες τους δρόμους, τους αναρχικούς να εισβάλλουν στην Πρυτανεία, τους άλλους να πυρπολούν αυτοκίνητα, γραφεία και δημόσιους χώρους, άλλους να βεβηλώνουν και να ρυπαίνουν εθνικά ή θρησκευτικά μνημεία, και ζητεί δημοκρατική ευαισθησία προς αυτούς. Ένα μήνα (;) προ των εκλογών ο νυν υπουργός κ. Βούτσης είπε στη Βουλή: Γέμισε η Ελλάδα από μπάτσους και μπράβους! (ίδια φρασεολογία - συνθηματολογία διαδηλωτών αριστεριστών!). Έχομεν χρείαν άλλων μαρτύρων; Η δήλωση αυτή δεν ήταν ηθική ενίσχυση και ενθάρρυνση προς τους πάσης φύσεως και κλίσεως αναρχικούς αριστεριστές; Μήπως αυτοί δεν κραυγάζουν τα ίδια συνθήματα;


  • Κυτίον Παραπόνων

Οι ψηφοφόροι είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα "κυτίον παραπόνων". Παλαιότερα, μερικοί έμπειροι ομιλητές, με γνώσεις και με το χάρισμα διαλόγου, δίπλα από το αναλόγιο της ομιλίας τους τοποθετούσαν ένα "κυτίον ερωτήσεων". Όποιος ακροατής ήθελε ή είχε απορίες, έρριπτε ένα χαρτί - σημείωμα με την ερώτηση ή απορία του (ανωνύμως), για να απαντήσει στο τέλος ο ομιλητής. Εν προκειμένω, οι ψηφοφόροι θα έρριπταν πολλά χαρτιά από σωρεία παραπόνων, για να τα ικανοποιήσει όλα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, όπως υποσχέθηκε προεκλογικώς.

Θεόφραστος ο νεώτερος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Απριλίου 2015, αρ. φύλλου 785



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/9/15

    Ναι, αλλά πόσο γρήγορα ήρθε κι η ώρα του ταμείου για το μόρφωμα "παραπόνων"-αγανάκτησης που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
    [Και για μας δυστυχώς...].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ