18.1.16

Λόγος & Αντίλογος

Αγαπητέ κ. Διευθυντά,

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2015 παρακολούθησα στο Mega «Ώρα για κοινωνία» συνέντευξη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους κους Καμπουράκη και Οικονομέα. Βέβαια, δεν είναι τωρινή ανακάλυψη του πολιτικού ανδρός, αλλ’ εν πάση περιπτώσει έβλεπα και άκουα έναν έμπειρο πολιτικό με βαθειά και πλατειά γνώση των πολιτικών πραγμάτων και εξελίξεων, γνώστη των προβλημάτων που απασχολούν το λαό και τη χώρα μας γενικώς.

Σοβαρός στην έκφρασή του και διατύπωση νοημάτων και θέσεων, στην αδιάσειστη επιχειρηματολογία του, στην παράθεση με καταπληκτική διάνοια και ειρμό και λογική εξήγηση των υπο του ιδίου πεπραγμενων. Αναλυτικός και πειστικός εις ό,τι αφορά την πολιτεία του, τους χειρισμούς του, καθώς και της τότε Κυβερνήσεως στις διαπραγματεύσεις από το 2012 και εντεύθεν με τους Ευρωπαίους-δανειστές, εως ότου με τα ασύστολα ψεύδη του και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού ο κ. Τσιπρας, ναρκισσευόμενος και ο ίδιος σε συγχορδία με τον εκλεκτό του κ. Βαρουφάκη Γιάνη(!), τον εν νεφέλαις ουρανοβάμονα, οδήγησε επί τα χείρω τα πολιτικά και την χώρα σε δεινή θέση χρεωκοπίας.

Ανήκει ο κ. Βενιζέλος και κατατάσσεται στην τάξη των ολίγων πολιτικών με γνώση, ευθύνη, ευθύτητα και εντιμότητα. Έτσι τον χαρακτηρίζει ο υποφαινόμενος, ο οποίος, σημειωτέον, ουδέποτε εψήφισε ΠαΣοΚ. Δεν μπορούσα να ανεχθώ ποτέ την απατηλή συνθηματολογία του Ανδρέα Παπανδρέου και εκείνο το: Τσοβόλα, δωσ’ τα όλα! Καθώς κι εκείνο το αλησμόνητο: είπαμε για ένα δωράκι των 500 σίων! Αυτό, όμως, δεν στέκει εμπόδιο στο να αναγνωρίζουμε την αξία και τις ικανότητες ανθρώπων άλλης κομματικής παρατάξεως. Δριμύς, αλλά αληθινός, με πειστικά επιχειρήματα για την αίολη πολιτική και την εγωιστική συμπεριφορά και νοοτροπία του κ. Τσίπρα, ο οποίος το «παίζει» και …ηγέτης.

Ας καταλάβουν όλοι οι Πασόκοι, ιδίως εκείνοι που κινούμενοι από συμφέρον (να είμαστε πάντα με το Guverno) και ασταθή συμπεριφορά και πολιτικήν αντίληψη, ανέβασαν το 4% του ΣυΡιζΑ σε 36%!, ποιόν πολιτικό μεγέθους και πόσο τον αδίκησαν! Διαλογίζομαι, μήπως γνώρισμα του λαού μας- αυτού του λαού με τόσα πολλά θετικά- είναι ο φθονος και η απαράδεκτη νοοτροπία να μη αναγνωρίζουμε ότι ο άλλος είναι πολύ ανώτερός μας. Φοβούμαστε την πολλή ευφυία φθονώντας την. Θέλουμε τον ηγέτη στα…μέτρα μας και με τις δικές μας τάσεις και έξεις! Ίσως γι’ αυτό και ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς -μπαλτά που ήθελε!-πρεσβεύει ως…σοφός καθηγητής ότι η αριστεία είναι στρεβλή θεωρία και νοοτροπία. Ωφελεί, κατά τον Υπουργό, η εξίσωση προς τα κάτω.

Τέλος, κρατώ και το αναφέρω ως ιδίως αξιοσημείωτο από την εν λόγω συνέντευξη εκείνο που είπε-δήλωσε-ο κ. Βενιζέλος σε σχετικήν ερώτηση: «Βοηθώ τώρα και πάντοτε το ΠαΣοΚ, αλλά υπερβαίνω σε σκέψεις και προτάσεις, για να ωφελήσω την κοινωνία και την πατρίδα». Αυτόν τον λόγο οφείλουν να έχουν ως προμετωπίδα των ομιλιών τους όλοι οι πολιτικοί μας στην προεκλογική περίοδο, που διανύουμε. Να μη θυσιάζουν ποτά το γενικό και το εθνικό συμφέρον χάριν του κόμματος. Είναι πατριωτικό, εθνικό καθήκον. Ο κ. Βενιζέλος θα είναι χρήσιμος σ’ οποιοδήποτα κυβερνητικό σχήμα προκύψει από τις εκλογές.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Θεόφραστος ο νεώτερος



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 802


Σχετικά: Λόγος & Αντίλογος (Α.Λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ