11.1.16

Λόγος & Αντίλογος

Προσόντα ηγέτη

-Ο κ. «Γιάνης» Βαρουφάκης μοχθεί να μας πείσει ότι κανείς δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον ίδιο με επιχειρήματα και ότι θα τον δικαιώσει η… Ιστορία, μάλιστα μετά από το υπό έκδοση σχετικό βιβλίο του. Αλλά και γνώρισμα έμπειρου ηγέτου είναι η ικανότητα να επιλέγει τα ικανά και κατάλληλα πρόσωπα των συνεργατών του.
Ο κ. Τσίπρας (ίσως πταίει το έτος γεννήσεως) ως προς τον πρώην υπουργό οικονομικών έκαμε την ορθή επιλογή; Αν ενωρίτερα ρωτούσε 20-30 φοιτητές του κου καθηγητή, οι οποίοι τον ψυχολογούσαν και έτσι γνώριζαν και αξιολογούσαν τόσο την επιστημονική του κατάρτιση, όσο και την «πάνυ ιδίαν» συμπεριφορά του, είναι βέβαιο ότι θα σχημάτιζε ασφαλή γνώμη για την καταλληλότητα του ανδρός αείποτε ναρκισσευόμενου. Αφού όλος ο κόσμος και οι ίδιοι οι σύγχρονοι εκπαιδευτικοί (ανεξαρτήτως βαθμίδος) δέχονται και ομολογούν ότι τα παιδιά, οι μαθητές και οι φοιτητές κρίνουν και κρίνουν σωστά (να και ο λόγος θέσπισης των 15μελών μαθητικών συμβουλίων). Για το κριτήριο των φοιτητών ελπίζεται ότι δεν αμφιβάλλει και ο κ. Βαρουφάκης. Αλλά το κριτήριο αυτό –είπαμε- δεν το εξεμεταλλεύθη ο κ. Τσίπρας. Μάθημα για άλλη φορά…

-Θυμήθηκα τις εικόνες της ΕΡΤ προ μηνών με τις αμετροέπειες των συντρόφων υπουργών κων. Κατρούγκαλου και Βούτση κατά την εθιμοτυπική τελετή παράδοσης και παραλαβής; Θύμιζαν τρίωρη…ομιλία του ιδεολογικού συγγενή τους, εκείνου του παλαιού Κρουτσώφ! Μάλλον επεδόθησαν φιλοτίμως σε επίδειξη γνώσεων για εντυπωσιασμό ότι έφερναν κάτι καινούργιο! Ας το απολαύσουν το καινούργιο τους οι ψηφοφόροι, αλλά οι υπόλοιποι τι χρωστάνε να αγκομαχούν στις ουρές των τραπεζών μαζί τους και να ζούνε κλίμα Αλβανίας και Βουλγαρίας; Και κάτι άλλο. «Έχω εμπιστοσύνη στον Γιώργο τον συνεργάτη μου, με τον Στάθη έχουμε φιλία από τρία χρόνια» και τα τοιαύτα…λαϊκά! Τι είναι αυτά; Ένοιωθαν υπουργοί ή είχαν την εντύπωση ότι έπαιζαν με τον φίλο τάβλι σε κάποιο καφενείο; Και όλα τα…διανοήματά τους κομμουνιστικού τύπου καμπανιστή προπαγάνδα.

-Ο κ. Χαρ. Γκότσης, καθηγητής οικονομολόγος, μήνες τώρα έχει πιάσει στασίδι κάθε μέρα αδιαλείπτως σε συζητήσεις στην ΕΡΤ και άλλα κανάλια, σωστός μαϊντανός στις συνεντεύξεις, έκδηλος υποστηρικτής των κυβερνητικών θέσεων και του ΣυΡιζΑ. Έκπληξη θα είναι στις προσεχείς εκλογές η υποψηφιότητά του με τον ΣυΡιζΑ ή η υπουργοποίησή του σ’ ένα άλλο ανασχηματισμό;

Δημοκρατικά...

-Σαράντα περίπου χρόνια μεταπολιτεύσεως, γνωρίσαμε πολλούς προέδρους βουλής και βουλευτικών περιόδων. Όλοι τους άφησαν εικόνα και θετικήν ανάμνηση δημοκρατικού ήθους, ευπρέπειας και κοινοβουλευτικής συνειδήσεως. Η Ελλάς, γενέτειρα και κοιτίδα της δημοκρατίας, αλλά, φευ!, η λέξη κι ο όρος ως περιεχόμενο υφίσταται την πιο χτυπητή φθορά και κακοποίηση σε βαθμό, που μια Πρόεδρος Της Βουλής των Ελλήνων -Ζωή να έχει- την χρησιμοποιεί, την ερμηνεύει και την εκμεταλλεύεται κατά το Κωνσταντοπούλειο «δοκούν» του Υπερ-Εγώ της. Τι άλλο να σκεφτεί και να συμπεράνει κανείς όταν εκμεταλλευόμενη την εμφανή ευγένεια και υπομονή του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μητρόπουλου, παίρνει αυθαιρέτως τον λόγο στη Βουλή, μακρηγορούσα δε λέει να τελειώσει, ενώ για όλους τους άλλους (ακόμη και για τους αρχηγούς κομμάτων) υπάρχει ένα όριο -κλεψύδρα- λεπτών της ώρας. Με ίδιον θράσος επιδίδεται σε κρίσεις και φράσεις ως αλάθητη… πάπισσα, προβάλλουσα το ηγετικό της… στυλ.

-Δήλωση της κας συντρόφισσας Γεροβασίλη: Εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί (!). Εσκεμμένη ασάφεια: Όταν έλθει η κατάλληλη ώρα για τον ΣυΡιζΑ να εκκαθαρισθεί η ήρα από το σιτάρι, να λύσει δηλαδή το εσωτερικό του –κομματικό- πρόβλημα με τις «συνιστώσες» του με εθνικές εκλογές. Αυτό θα πει εθνικό συμφέρον. Καταχρώνται αναιδώς τη λέξη «έθνος», αυτό θα πει συνταγματική ερμηνεία (εξάντληση τετραετίας) και δημοκρατία (μόνο για τους χαχόλους).

-Έκανα υπομονή κατά τη διάρκεια της τριπλής κυβερνήσεως (της διμερούς αργότερα) με τις περικοπές, ΕΝΦΙΑ, κλπ. Και τώρα με την Αριστερά και με τα σκληρότερά της μέτρα πάλι κάνω υπομονή κι ας μειωθεί ο μισθός μου στα 500, 450 ευρώ. Εκείνο που δεν ανέχομαι είναι να υπάρχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα και να με κυβερνούν σαν τη συντρόφισσα κ. Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών τύπου άλλης… Ρεπούση, με τον θαυμασμό της στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και προς τον κ. Erdojan και τον αυτοπροσδιορισμό (!) των Σκοπιανών ως Μακεδόνων. Σέβομαι τις διεθνικιστικές της αντιλήψεις, έστω και στρεβλές. Δικαίωμά της να πρεσβεύει τον διεθνή κομμουνισμό. Να συμβουλεύσει, όμως, τον κ. Αλέξη Τσίπρα να μη χρησιμοποιεί και διακηρύσσει εθνικό καθήκον, εθνικό χρέος, εθνική συμφωνία, εθνική υπόθεση την παραμονή μας στην Ευρωζώνη και το Ευρώ. Εκτός αν πείσει τον κ. Τσίπρα να παθαίνει αλλεργία (Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου) με τη λέξη έθνος ελληνικό.

-Είπε η κυρία Νοτοπούλου Αικατερίνα –στέλεχος του ΣυΡιζΑ- στη Θεσσαλονίκη: Φοβάμαι μη γίνει ο ΣυΡιζΑ ιδανικός κι ανάξιος εραστής

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Θεόφραστος ο νεώτερος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Σεπτεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 801

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ