10.1.16

Λόγος & αντίλογος

ΟΔΟΣ 23.7.2015 | 797 | η αρχική δημοσίευση


ΚΤΕΛ Καστοριάς | συνέχεια



Κύριε Διευθυντά,

Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στην επιστολή του ΚΤΕΛ Καστοριάς που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας σας (801/3.9.2015), που απαντάει υποτίθεται στην αρχική μου επιστολή (797/23.7.2015).

Όλα όσα έγραψα σ' αυτή είναι ειλικρινή, αληθή και αδιαμφισβήτητα. Λυπούμαι που η απάντηση του ΚΤΕΛ Καστοριάς είναι γεμάτη από ανακρίβειες. Έμεινα άφωνος διαβάζοντας και εξεπλάγην δυσάρεστα με τους αναληθείς ισχυρισμούς του συντάκτη της.

Το ΚΤΕΛ Καστοριάς ισχυρίζεται ότι προσήλθα στο λεωφορείο με… συνοδό!  Ουδέν αναληθέστερο. Δεν είχα κανέναν συνοδό. Ήμουν μόνος, ανήμπορος με πατερίτσες και μία τσάντα με τα προσωπικά μου είδη. Ουδείς με βοήθησε! Απορώ πώς ισχυρίζεται το ΚΤΕΛ ότι «ο οδηγός μετάφερε προσωπικά μου αντικείμενα που του παρέδωσε ο συνοδός μου»!

Ο οδηγός με είδε με τις πατερίτσες και δεν ενδιαφέρθηκε!  Τι έπρεπε να κάνω δηλαδή, γραπτό αίτημα στον οδηγό για να με εξυπηρετήσει (δηλαδή να μ’ αφήσει να επιβιβαστώ); Δεν του έφτανε η θέα ενός μοναχικού ανήμπορου 84χρονου επιβάτη με πατερίτσες, ολοφάνερα ταλαιπωρημένου από το Νοσοκομείο;

Επιμένω, ήμουν μόνος με τις πατερίτσες και ζήτησα από τον οδηγό να επιβιβαστώ στο λεωφορείο για να μην περιμένω όρθιος. Η απάντησή του ήταν «περίμενε» και αμέσως κατέβηκε από το λεωφορείο και έκλεισε την πόρτα!!! Χωρίς να επιτρέψει ή να διευκολύνει την επιβίβασή μου.

Πήγε να τοποθετήσει στο λεωφορείο τις αποσκευές για το Άργος Ορεστικό (ήταν και πολλές μάλιστα) ενώ εγώ περίμενα όρθιος με τις πατερίτσες. Και αφού τελείωσε με τις αποσκευές, ήρθε η σειρά μου και ρωτά με ύφος αυστηρό «έχεις εισιτήριο;»  Και με το ίδιο ύφος αναφωνεί «στο Νο 8 να πας».

Τα όσα ισχυρίζεται η επιστολή του ΚΤΕΛ είναι σενάρια  φαντασίας. Και τα διαψεύδω. Δεν θα εισέλθω σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Το άσπρο δεν μπορεί να γίνει μαύρο. Ούτε η μέρα νύχτα. Εδώ  ισχύει "καλά δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;".  Γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να με ρωτήσουν αφού υπέγραψα την επιστολή που δημοσιεύσατε και αρκέστηκαν σε όσα τους είπε ένας οδηγός - αν απευθύνθηκαν στον σωστό. Όσο για τις απειλές; Τι να πω; Μπράβο τους.

Θα περιοριστώ μόνο να πω ότι αγαπώ την πόλη μου και τους ανθρώπους που εργάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είμαι νομοταγής, και σέβομαι τους ανθρώπους. Όμως θα ήθελα το ίδιο να με σέβονται και οι άλλοι. Η αρχική μου επιστολή, δημοσιεύθηκε για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, για μία καλύτερη κοινωνία και πολιτισμό. Αν αυτό είναι κακό, τότε δεν ξέρω τι να πω.

Επαναλαμβάνω ότι μένω άφωνος με όσα αναφέρονται στην επιστολή του ΚΤΕΛ και εκφράζω  την βαθειά μου λύπη γι’ αυτό. Αν δεν σέβονται εμένα, ας σεβαστούν την αλήθεια.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και για την προβολή.

Νικηφόρος Χριστόπουλος



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, αρ.φύλλου 802

Σχετικές αναρτήσεις:





1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/1/16

    Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Τα όσα ισχυρίζεται η επιστολή του ΚΤΕΛ είναι σενάρια φαντασίας. Και τα διαψεύδω".

    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ