19.2.16

ΟΔΟΣ: Το γάντι


ΟΔΟΣ 8.10.2015 | 806

Σε σοβαρότατες και παρά την "ανωνυμία" τους,  καθόλου αινιγματικές καταγγελίες σε βάρος της παρούσας δημοτικής αρχής προέβη ο κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, τέως δήμαρχος, που είναι επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς. Πιο συγκεκριμένα ο τ. δήμαρχος κατήγγειλε ότι η νυν δημοτική αρχή προσλαμβάνει "ημέτερους" που πληρώνει ο λαός της Καστοριάς, για να "κάθονται".  Και δεν είναι αινιγματικές οι καταγγελίες, διότι πολύ απλά η δήθεν παράλειψη αναφοράς συγκεκριμένων ονομαστικών στοιχείων, είναι προπέτασμα καπνού, καθώς μια μικρή έρευνα αρκεί για την αποκάλυψη των όσων εννοεί ο καταγγέλλων τ. δήμαρχος.

Παρά το γεγονός ότι στα παραλειπόμενα της δημοτικής ζωής της Καστοριάς, πάντοτε επιφυλάσσεται με τρόπο γενικό και αόριστο η οσμή της σκανδαλολογίας, και αυτό αφορά διαχρονικά τις περισσότερες δημοτικές αρχές των τελευταίων δημοτικών αρχών, - με πολλούς από τους πολίτες-δημότες μάλιστα να έχουν σαφή και συγκεκριμένη άποψη για σκάνδαλα, ποσά και πρόσωπα και να αναφέρονται σ’ αυτά σαν στο πιο φυσικό φαινόμενο- ωστόσο κανείς μέχρι τώρα δεν έκανε το επόμενο βήμα. Και είναι ίσως η πρώτη φορά που στέλεχος μειοψηφίας καταγγέλλει κάτι αντίστοιχο. Που αν αληθεύει, εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Η παρούσα δημοτική αρχή υπό τον κ. Ανέστη Αγγελή, προεκλογικά διατυμπάνιζε ότι θα διατάξει διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του Δήμου Καστοριάς, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς αν όχι σκανδάλων, τουλάχιστον κακοδιαχείρισης σε βάρος της πρώην  δημοτικής αρχής. Ωστόσο συμπληρώθηκε ένα έτος από την ανάληψη των καθηκόντων τους και για μια ακόμη φορά, ο έλεγχος και η λογοδοσία ξεχάστηκαν. Αποδείχθηκαν προεκλογικές κορώνες για τις μετεκλογικές καλένδες. Με ή χωρίς το περιεχόμενο, κανείς δεν θα μάθει ποτέ. Έμεινε πάντως να πλανάται η εντύπωση ότι οι δε ήταν σκανδαλιάρηδες, και οι μεν υπεράνω.

Και να που ο τέως  δήμαρχος κ. Εμ. Χατζησυμεωνίδης επανέρχεται τώρα, επιτιμώντας σήμερα τον Δήμο Καστοριάς για σκάνδαλα σχετικά με την πρόσληψη τριών τουλάχιστον υπαλλήλων,  που πληρώνονται για να «κάθονται» (τι σπάνιο στ’ αλήθεια!).

Μόνο που η σχετική καταγγελία δεν είναι καθόλου γενικόλογη, έστω κι’ αν δεν αναφέρθηκαν τα στοιχεία. Είναι πολύ συγκεκριμένη και ειδική καταγγελία, ενώ η πλήρης αποκάλυψή της, εφ’ όσον είναι πραγματική, δεν (μπορεί να) είναι δικαίωμα πλέον του τ. δημάρχου και νυν συμβούλου. Αλλά υποχρέωσή του. Και μάλιστα επιτακτική.

Καθώς οι υπαινιγμοί και η σιωπή από ένα σημείο και ύστερα μπορούν να θεωρηθούν ακόμη και συνενοχή, ενώ ενθαρρύνεται η υπόνοια, ότι επιχειρείται συμψηφισμός σιωπής και ανοχής. Είναι έτσι;

Σε ό,τι δε αφορά τον δήμαρχο κ. Ανέστη Αγγελή με την "εν τιμή" πλειοψηφία του, ασφαλώς θα πρέπει να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο άσπονδος σύμβουλος του Δήμου και τ. δήμαρχος.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Οκτωβρίου 2015, αρ. φύλλου 806


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ